Ping 600 z desktopu na netbook v local sieti ?
prednedávnom (cca. 2 mesiace dozadu) som mal problém s pingom v local sieti. Môj netbook je pripojený na Wifi (moje) - router mám cca. meter od neho. Doteraz bol netbook napojený na sieťovom kábli, no rozhodol som sa ho odpojiť a odtestovať znova, nedávny problém. Pingnem si ho z desktopu a pingy sa pohybovali <400,1000> , hľadal som najprv problém s routrom, no v tom to nie je. Požičal som si totižto druhý notebook a odpingoval znova netbook - ten istý výsledok. (Nevylučujem možnosť dákeho obmedzenia alebo niečoho podobného) Začal som pátrať po zlých driveroch .., zistil som totiž, že túto chybu mi spraví až po nainštalovaní upgradov - upgrady som teda pomaly inštaloval jeden za druhým a testoval pingy. Pohybovali sa cca. <1,3> .., no neskôr prišiel na radu balíček "avahi-daemon" - smrdelo to bugom, keďže aj v minulosti som s tým mal problém.
Nainštaloval som ho (nič mi nebránilo reinštalovať systém) - reštartoval som netbook, odpingoval a je to tu. Pingy <400,1000> - myslel som si, že som vyriešil problém .. ale nevyriešil. Po reinštalácii som sa Avahi-daemon vyhýbal veľkým oblúkom, ale zjavne ani to mi nepomohlo. Naskytol sa znova ten istý problém.
Tu je súhrn:
- robí to na každej Debian-like (apt-get) distribúcii
- netbook ma wireless driver "ath9k" - Atheros
- model netbooku: Asus EEE PC 1005PE
- testovaná Mandriva - pingy v poriadku, Archlinux - pingy v poriadku, Slackware - v poriadku (ešte ich bolo pár, ale nespomeniem si)
- Na netbooku je všetko fajn, internet ide rýchlostne veľmi dobre a pingy sú z neho v poriadku
- Pingy <400,1000> sú jedine z desktopu, ďalšieho notebooku na netbook - len jednou cestou
Dúfam, že to nie je závratným bugom v sieťovej karte alebo niečom podobnom - ale túto možnosť vylučujem (a dúfam, že sa nemýlim).
Týmto Vás žiadam o prípadnú pomoc, radu, riešenie. Ďakujem a želám pekný večer.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
strace -r ping tvoj_netbook
Použil som:
strace -o o.txt ping -c 2 192.168.0.152
Nezmestí sa to sem - pozri si to tu: TU
co vypise (na netbooku)
cat /etc/nsswitch.conf | grep mdns
/etc/nsswitch.conf
? (mdns4_minimal)sudo update-rc.d -f avahi-daemon remove
- potom som sa dočítal, že týmto:sudo update-rc.d avahi-daemon defaults
to vrátim naspäť, tak hádam to pôjde. A inak, ďakujem za pomoc zatiaľ.ping google.com
ping: unknown host google.com