Samostatné rozloženie klávesnice pre každého užívateľa
Som si istý že sa to nejako dá, no zatiaľ som neprišiel na nič lepšie ako setxkbmap sk Stačilo by aj keby sa nastavilo aby sa tento príkaz spúšťal vždy po prihlásení, no nejak som nikde nevypátral v akom formáte má byť *.desktop súbor v ~/.config/autostart (samotné "Exec=setxkbmap sk" nefungovalo).
Nejaká rada?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
normalne ako
setxkbmap sk
echo "setxkbmap sk" > .xinitrc
chmod 755 .xinitrc nepomohlo, po odhlásení/prihlásení klávesnica stále ostáva en
.xinitrc is used when you manually start Xusing summat like startx.
So have a nose for .xsession and edit that.
V skratke: Ak startujes z grafickeho prostredia, spusta to .xsession, ak za pomoci prikazu startx, spusta to .xinitrc..
mv .xinitrc .xsession
setxkbmap sk
No keď sa pokúsim prihlásiť ako user1, privíta ma táto milá hláška:
Vaša relácia trvala menej ako 10 sekúnd. Ak ste sa sami neodhlásili, možno to znamená, že máte nejaký problém s inštaláciou, alebo máte nedostatok miesta na disku. Skúste sa prihlásiť pomocou niektorej zo záchranných relácii, či sa vám nepodarí problém vyriešiť.
Taktiež ma to odkazuje aby som si pozrel "~/.xsession-errors". Z druhého účtu sa mi dá aj naďalej bezproblémov prihlásiť, takže chyba bude určite niekde okolo ~/.xsession.
"less /home/user1/.xsession-errors" mi teda moc nepomohol:
/etc/gdm/Xsession: Beginning session setup...
Pekné by bolo aj keby niekdo poradil nejaký "normálny" spôsob ako by sa mala nastaviť klávesnica pre každého užívateľa zvlášť. Tento spôsob síce môže fungovať, no zatiaľ vytvára viac problémov než riešení :)
je to shellovský skript, teda stačí riadok s setxkbmap sk
sám mam v tomto skripte kopu "blbostí", a podľa potreby a uváženia odporučam na konci jednotlivých príkazov dať &
V .config/openbox/ nebol súbor autostart.sh, vytvoriť ho a pridať doň záznam "setxkbmap sk" nemalo žiadny efekt. Ale to už je teraz jedno.