Notebook Asus N52JV (EX251) - skusenosti

Sekcia: Aplikácie & Desktop 04.01.2011 | 14:57
bublinka   Návštevník
Dobry den,

planujem zakupit notebook Asus N52JV (EX251) a prevadzkovat ho s 64b Linuxom na baze Ubuntu (Debianu).
Zaujimalo by ma, ci ho uz niekto ma a ake ma s nim skusenosti. Zaujima ma korektna funkcionalita spojena s power managementom a funkcnost suspend rezimov. Podruzne aj funkcnost wifi (ci treba rozbehavat cez madwifi, ci nie).

Kamera ma az tak moc netrapi. Ta by tam pre mna ani nemusela byt.

Dakujem
    • Re: Notebook Asus N52JV (EX251) - skusenosti 06.01.2011 | 18:40
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
      Trošku offtopic, ale prečo si tu väčšina ľudí chce robiť zle a kupujú šmejdy ASUS a ACER? Radím nekupovať nič čo začína na A. Pozri sa po HP, DELL, Toshiba prípadne niečo čo má normálny HW a kvalitné spracovanie.
      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
      • Re: Notebook Asus N52JV (EX251) - skusenosti 06.01.2011 | 19:06
        steev   Návštevník
        Súhlasím, len by som zo zoznamu značiek škrtol značku HP....... presný opak značky ASUS, čiže dobré plasty, nanič doska s procesorom.....
    • Re: Notebook Asus N52JV (EX251) - skusenosti 06.01.2011 | 19:04
      steev   Návštevník
      Čauko, s týmto notebookom praktické skúsenosti nemám, avšak keď čítam tento príspevok, musím upozorniť na obecnú kvalitu vyhotovenia šasi notebookov ASUS.... neviem teda z akých plastov ich vyrábajú. ale dá sa povedať že je veľká rarita stretnúť NB Asus, ktorý sa neláme niekde v okolí klávesnice.... plasty sa veľmi rýchlo lámu a práskajú pri normálnom používaní. Panty týchto notebookov sú druhá vec, ktorú treba spomenúť. Po cca dvoch rokoch ASUS pánty natolko stuhnú, že sa buďto lámu, alebo sa vytrhnú zo zadnej časti NB, v ktorej sú ukotvené. Asi tolko z mojej srany ku notebookom ASUS, servisoval som ich už dosť:( Ku kvalite hardware (vovnútri tých podarených plastov) sa musím vyjadriť pozitívne, ešte som sa nestretol s reklamáciou ASUS ohladom základnej dosky alebo niečoho podobného....
      Tak nech sa dari.
      • Re: Notebook Asus N52JV (EX251) - skusenosti 06.01.2011 | 19:16
        Avatar qw11 ubuntu mate 22.04 HP 17-ca1006nc  Používateľ
        A treba povedat ze kazda znacka ma podarenu a menej podarenu radu. Tie panty bola tusim rada asus F3... a myslim ze sa z toho poucili. Seria vyhotoveni v IceCool designem ma prerobene aj panty a uchytenie displeja a vyzera ze sa im to podarilo. Ak som to spravne pochopil preslo ti rukami viac kuskov asusov. Ma problem aj tento novy dizajn? Vlastim asus a som s nim spokojny, teraz uvazujem o
        http://www.webareal.sk/notebookovo/eshop/1-1-ASUS/7-2-Notebooky-15-16/5/619-ASUS-K52F-EX739-15-6-330M-320-3G-DVD-SK ASUS K52F-EX739 .
        • Re: Notebook Asus N52JV (EX251) - skusenosti 06.01.2011 | 23:20
          steev   Návštevník
          Suhlasim. Asus som 3 roky dozadu preferoval ako najkvalitnejšiu značku dostupnú v nižších cenách. U asusu boli najnepodarenejsie serie F3(tie sa rozpadali uplne) a F5-tkam sice už nevytrhávali panty plasty zo zadnej strany notebooku, no lámali sa priamo panty( tá dlhá časť na uchytenie do spodnej časti šasi sa zalomila zarovno vrcholu dierky v ktorej bola prišrobovaná ). To ma u asusov velmi sklamalo, že novšia seria mala stale rovnake problemy.... IceCool asusy som ešte neservisoval, nemám s nimi skúsenosti, snáď sa konečne zlepšili....ukáže sa časom, keď tímto NB padne záruka...:) škoda že môžem hodnotiť každú sériu až po nejakom čase, keď sa začnú prejavovať závady...
    • Re: Notebook Asus N52JV (EX251) - skusenosti 07.01.2011 | 14:36
      bublinka   Návštevník
      Dakujem za Vase nazory. Moc sa ospravedlnujem za nevhodne zaradenie dotazu. Mal som toho pootvarane viac. Ak je to mozne, poprosil by som niekoho s dostatocnymi pravami o presunutie do spravnej sekcie.
      Som rad aj za negativne ohlasy. Prechadzam si nejaky cas notebooky a v nejakej rozumnej cenovej hladine sa mi zatial nepodarilo nic najst.
      Podla doterajsich zisteni aj podla Vasich nazorov teda preferujem Fujitsu a potom Toshibu. Lenze u Fujitsu najst nieco solidne za cenu pod tisicku je umenie. Zvlast, ked by som tam mal rad maximum, cize 8 GB RAM. Kedze tam planujem nasadit Linux, moja preferencia Nvidie je jasna a dve jadra je dnes uz tiez minimum. Ak clovek pocita, ze na tom bude par rokov pracovat.
      Compiz mi prirastol k srdcu a uz davno to neni pre mna iba cool vychytavka. Ctrl+Alt+LEFT, ci RIGHT uz stlacam aj v praci na Win staniciach. Zvyk je zvyk. Este, ze tu mame virtualizaciu a bezosvy rezim. To sa potom da zprijemnit / zefektivnit aj praca v inych OS. Preto 8 GB. Budu tam bezat aj lokalne db servre. Niektore nativne a niektore v ich jedinom OS na ktorom dokazu bezat. Aj ked virtualizacia neni pre DB server najvhodnejsie riesenie, nevyhnem sa tomu. Nas produkt vie spolupracovat s viacerymi DB servrami a niektore casti musia byt na mieru site. Narocnejsie operacie rychlejsie zbehnu na lokalnom DB serveri ako po sieti.
      Pouzivat sucasnych 2 GB RAM uz na taketo ucely prestava byt realne. Zvlast ked berieme v potaz swap management istych operacnych systemov, ktore sice maju volne 700 MB, ale swapuju o dusu. A s ohladom na tunenie, si radsej vytunim Linux. Tam som da sa povedat viac doma.
      Este raz Vam tymto vsetkym dakujem.