Prehravanie videa / miesta.

Sekcia: Aplikácie & Desktop 11.01.2011 | 18:02
Avatar typek   Používateľ
Zdar, Aktualizoval som ubuntu z 10.04 na 10.10 cez internet, systém je aktuálny. Chvíľu to šlo v pohode ale po aktualizovaní keď som vošiel do Miesta a chcel som vojsť do domovský priečinok, plocha, dokumenty, hudba, obrázky, video, stiahnuté, tak sa mi vždy spustí video prehrávač. V hornom riadku video prehrávača preblikávajú nejaké skratky. Robí to pri VLC media player tak aj pri prehrávači ktorý je po nainštalovaní k dispozícii. Dá sa to nejako vyriešiť? Alebo bude lepšie preinštalovať ubuntu 10.10 alebo vrátiť k 10.04? Ďakujem za rady a pomoc.
    • Re: Prehravanie videa / miesta. 12.01.2011 | 08:06
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
      Nechápem vetu "Robí to pri VLC media player tak aj pri prehrávači ktorý je po nainštalovaní k dispozícii". Po kliknutí napr. na dokumenty, sa ťa pýta či to chceš otvoriť s VLC, alebo Totemom (predvolený prehrávač)?

      Skús pozrieť Systém -> Predvoľby -> Predvolené aplikácie(alebo tak nejak) či to tam nieje zle nastavené.
      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
      • Re: Prehravanie videa / miesta. 12.01.2011 | 09:11
        Avatar typek   Používateľ
        Vyjadril som sa asi tatársky. Áno je to Totem nevedel som ako sa volá. Ďakujem za snahu ale vyriešil som to preinštalovaním ubuntu s 10.10 na 10.04. A nepýta sa ma to po kliknutí, že v čom to chcem otvoriť ale rovno to otvorilo VLC Player alebo Totem. Až keď som ich odinštaloval tak som sa do toho dostal. Asi to robilo niečo z aktualizácie.
        • Re: Prehravanie videa / miesta. 12.01.2011 | 11:47
          Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
          v linuxe stačí kliknúť pravým na akýkoľvek súbor a dať vlastnosti - a tak sa dá ľahko vybrať, či sa bude otvárať cez to alebo to, prípadne cez niečo úplne iné.