neberiemi prepnutie klavesnice def. v xorg.conf
Skusal som dpkg-reconfigure xserver-xorg. aj dpkg-reconfigure locales kde som si nastavil sk a us UTF ale nic vzdy ked stlacim klavesovu skratku tak sa nic nestane a pisem na slovenskej klavesnici.
Neviete ako by som tuto neprijemnost vyriesit, hram sa s tym uz cely den a nic nereaguje
Skusal som aj updatedb a potom locate xorg.conf .. najde ho ale nic nereaguje
Je mozne ze pritom nenainstalovani graf. prostredia sa nieco nenainstalovalo? Inac mam Fluka
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Da sa to spravit na nejaku jednotiacu skratku ako som mal v xorg.conf ... napr: grp:alt_shift_toggle , myslim nieco podobne, priznam sa s tym ze tam nemam ziadne prostredie nahodene sa hram po prvykrat ako som zistil napr. aj to xorg.conf je spojene s inym :)
setxkbmap -option grp:switch,grp:alt_shift_toggle,grp_led:scroll us,sk -variant ,qwerty
Ale, prezraď nám, čo myslíš pod prepnutím z sk_SK.UTF-8 do en_US.UTF-8?
Ale, prvotné nastavenie jazyka má dosah pri inštalácii keď inštalačný program distribúcie priinštaluje kompletnú podporu pre danú krajnu. Je to pre bežného uživateľa jednoduchšie.
A kam máš dať ten príkaz? Tak to je dobrá otázka. Robustné prostredia ako GNOME alebo KDE majú na taskbare možnosť zobraziť ikonku klávesnice a v nej sa nastavuje predvolená klávesnica aj s alternatývnimy klávesnicami. Takže to skús naklikať.
na zmenu klavesnice su treba tri premenne: XkbLayout, XkbVariant, XkbOptions.
Section "InputDevice"
Identifier "Keyboard0"
Driver "evdev"
Option "Device" "/dev/input/event3"
Option "CoreKeyboard"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "AutoRepeat" "500 30"
Option "XkbLayout" "us,sk"
Option "XkbVariant" ",qwerty"
Option "XkbOptions" "grp:alt_shift_toggle"
EndSection
na mojom fluxboxe funguje na 100%!!!
nie su potrebne ine skripty, tie su dobre ako zaloha.
len prepinas pomocou alt-shift