Oladanie PC na dialku cez Internet
Zaujmam sa o ovladanie PC cez internet ... Je nieco take aj na Linux ??? Ide mi hlavne o to ze ked mam niekomu ist nainstalovat dva baliky cez Synaptic a precestovat 40km kôli 3 kliknutiam mysou tak je to dost neefektivne.
Viem ze ovladanie PC cez siet funguje uplne pohode ... ale ako to spojazdnit cez net ... nedalo by sa to riesit cez nieco ako Hamachi ???
Stacilo by tym padom len zavolat zakaznikovi nech pusti PC a Hamachi by sa spustalo automaticky pri starte ... lebo vacsina veci sa da riesit len upravou konfigurakov a podobne ... Myslim si ze upravu konfigurakov by to zvladlo aj cez net....
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre mna jednoznacne team viewer, aj napriek tomu ze sa vyskytlo par problemov
Linux to zvládal šte skôr, ako MS pridal do svojho OS podporu internetu. Teraz máš na to napríklad SSH, VNC a VPN. A synaptic si môžeš nakopnúť aj cez SSH.
Proste bezne chyby ....
No a ty doma budes sedet za PC a tu chybu mu opravis na dialku ... namiesto toho aby si precestoval 50km ... v Samsungu vo voderadoch maju tento system na vnutornej sieti ... tam technici sedia len v kancelarii a ked sa nieco poserka tak len zavolaju pracovnici a nadiktuju cislo toho pokazeneho PC ... no a oni sa z kanclu pripoja a vidia tam normalne plochu a opravuju ... a ked to spravia tak len zavolaju nazad ze to je hotove ... proste nemaju fyzicky kontakt s PC ...
No a ja hladam nieco take ale cez internet ...
moznosti:
1. teamviewer nekomercne
2. VPN + VNC
3. VPN + RDP (funguje len na pripojenie k windowsom)
4. dyndns, no-ip a ine sluzby s dynamickou adresou (ktoru nastavis do routra a forwardnes VNC port) + VNC
ako vpn mozes pouzit hamachi
ale linuxove hamachi je len konzolove (je nan gui ale obcas sa sprava cudne)
Druhá a tretia možnosť vyzerajú najschodnejšie. A zabezpečiť si pre ne VPN server je naozaj to najmenej.
Sice ta licencia stoji 499€ ale je zas dozivotna ...
Uvidime ... ci bude o to zaujem ...
Ale aj tak diky za rady ...
ja uz sa nicomu necudujem
pozeram ... dam tlacit vytlacilo ... pytam sa ze kde je chyba ??? no ze ona ju tam nema v tom zozname :-D a pritom stacilo ten zoznam posunut dolu :-D
ked som jej to ukazal tak povedala ze to vzivote nevidela :-D .... som zvedavy ako takyto ludia dokazu pracovat s PC .... tomu cloveku kebyn iekto nahodi linux a dam mu tam temu z windowsu tak si to asi ani nevsimne :-D .... :-D :-D :-D