Ahojte ..som nový uživateľ linuxu a potrebujem poradit ohladom baterie na notese..bol tam nainštalovaný windows a vtedy bola bateria funkčná..pri reinštalácii windows vypadol prúd uprostred inštalácie a niečo sa zrejme odpálilo pretože už neišla myš ani nefunguje klávesnica pri nebiehaní os,takže možnost opravy systemu alebo spustenie bootu na hd odpadla..tento problém vyriešila inštalácia live ubuntu 10,ktorý šlape ako hodinky ale len v sieti lebo bateria ho po pár sekundách vypína..údajne má bateria zabudovanu nejaku"elektriku"ktorá si pamätá že tam bol predinštalovaný windows a ona teraz linux nerešpektuje..musím priznat že až tento problem mi otvoril cestu k linuxu a windows mi absolutne nechýba..a problem s baterkou mi použivanie linuxu dost obmedzuje..možno viete ako to vyriešit..za všetky rady dakujem..
skor si myslim ze bateria sa pokazila pri tom vypadku
Odpovedz jasne, či si si To *buntu nainštaloval na hard-disk,
alebo si hnajprv o spúštaš stále len z Live-DVD disku ??
Musel som ťa proste doplniť, ked sa už hovorí o pamati baterky :) .
Inak z tvojho opisu dedukujem, že tá batéria musela byť poškodená už predtým, pretože ak tam bol win a počas reinštalácie winu vypadla elektrina, následne notebook ľahol, chyba bola už predtým. Pretože batéria sama od seba neodíte pri výpadku elektriny. Prvý by to schytal napájací adaptér a ten sa zdá byť ok. Takže podľa mňa je chyba v samotnej batérií alebo je porucha v elektronike notebooku, ktorá má na starosti nabíjanie batérie.