nainstaloval som si Archlinux s prostredim Gnome, jadro 2.6.37 a mam problem so zvukom z repraku - konkretne nejde vobec. zvuk zo sluchadiel im ide, ale z repraku laptopu nie. V alsamixery je nastaveny na plnu hodnotu.
laptop mam: dell vostro 3300 a zvukovka by tam mala byt podla vypisu nasledujuca:
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset High Definition Audio (rev 06)
Subsystem: Dell Device 043f
Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 46
Memory at fbc00000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: HDA Intel
Kernel modules: snd-hda-intel
neviete mi niekto poradit kde by mohla byt chyba a ako ju pripadne odstranit? Archlinux skusam prvy krat, takze nie som v nom velmi zbehly. vopred dakujem.
uz sa mi to podarilo spravit, akurat nemam ani tusenie ako som to spravil :) popozeral som nejake nastavenia podla stranky wiki.archlinux.org, spustil nejake modprobe a nakoniec som doinstaloval pulseaudio, co mi nakazalo zase odistalovat nieco ine. nakoniec som to restartoval a uz mi to ide, aj ten 'zvuk' v predvolbach sa uz objavil. moc mudrejsi z toho nie som, kedze neviem co presne pomohlo, lebo sa mi nechcelo restartovat po kazdej zmene, ale uz to ide ;) dufam, ze som si nieco pri tom nepokafral.
v podstate to iba skusam a hram sa s archom, takze sa nic nestane, ked to cele naformatujem a nahodim znova a budem si lepsie vsimat co robim s tym zvukom.
tie baliky co sa odinstalovali sa volali tak isto ako tie, co sa nainstalovali, akurat v tych novych bolo este pridane xxx-xxxx-pulse. jeden sa tusim vola gnome-media a nainstalovalo sa gnome-media-pulse.
dakujem za pomoc a nasmerovanie.