Bude stacit tento PC ???
chcem kupit tento PC do kancelarie na Office,internet a na podobne somarinky.
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=7802471
Dam na neho Linux Mint Debian LMDE bude to stihat alebo mam pridat este ramku ???
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
na kancelárske účely 2GB RAM bohato stačia, ale ak máš možnosť a chceš mať istotu tak požiadaj predajcu, aby ti tam prihodil ďalší gigabajt RAM ;)
myslím, že spúšťať pracovné prostredie + kancelársky balík tam pôjde ešte veľmi dlho. ak by sa tam ale mal z nejakého dôvodu dávať Windows, tak by to stačiť nemuselo.
Viem o tom ze debian je v celku pohode aj na slabsie PC takze by to malo slapat ... ale tu ramku tam pridam ... je to +12€ na celkovej cene ... kedze tam bude behat linux tak je to dost lacna varianta do kancelarie ...
Ale, zdroj nezvykne ísť naplno. I keď jeho účinnosť je tiež nezanedbateľná a prejaví sa na celkovej spotrebe.
K tej spotrebe si myslim ze bude pohode ... ten PC nepojde naplno ... a v beznom rezime nema moc velku spotrebu
fakt je, ze pocitac moze niekdy bezat nejak aj 8 hodin min. a ak mas nezodpovedneho zamestnanca, tak to ani vypinat nebude, takze ten odber bude vacsi, fakt je, ze tieto veci som raz riesil so znamim, ktory dal vo svojej malickej firmicke nariadenie, ze po ukonceni prace sa pocitace maju vypinat a postupne vycsinu z krabicovach pc vymenil za notebooky a zrazu mal na spotrebe el. energie preplatok, ono sa to nezda, ale zere to jak svina...
ja som tuto vec uz X krat riesil, ale nejake optimalne riesenie asi nie je, ide hlavne o to, ci zapnuty pocitac produkuje taku pracu, ktora si zasluzi a vyzaduje danu spotrebu, inak povedane, ci to je efektivne vyuzite
ako kancelarsku masinku by som urcite odporucil tak enieco, co naskrutkujes na zadnu stranu LCD a fungujes, ten vykon sa da urcite odladit, aby splnal poziadavky a urcite by som tuto cestu nezatracoval, pokial sa da setrit aj tymto sposobom...
velka krabica PC potrebuje svoj priestor, je hlucna a pri reorganizacii priestoru sa s tym zle pracuje
ale je to len moje pripomienkovanie
samozrejme ze ti epocitace maju velmi rozdielne spotreby pri comkolvek, co je zaujimave a dost neprehladne, ale myslim, ze ten celeron bude niekde na tom cisle ako som napisal, len cena elektriky je ina...
ja som to kupil len tak, aby som vyskusal Linux, ale je to uplne nanic, je to pomale, ale na office je to ok, som an to nahodil Ubuntu a slapalo to jedna radost a spotrebu to uvadzalo nejak okolo 20 - 25 Wat, si uz ani nepamatam...
Ale, 25W na Esher je dosť veľa.
ta spotreba je v momentalnej situacii vysoka, ale je to asi 3 rocny pocitac alebo tak, uz ani neviem, vtedy sa to povazovalo za najmensi PC co bol
ako som povedal, je to dost pomale na pracu a narocnejsie veci, kedze CPU ma len 128 L1 a L2 to ani nema, neviem, ci by si tym pomohol...
a netusim co je AES, ale ak si z BA, tak sa mozeme niekedy stretnut a ti to predvediem alebo tak
Veď sem daj /proc/cpuinfo. Ak by to tam bolo, tak to môžeš doniesť do progress baru posledný štvrtok v mesiaci.
len to nemam kam zapojit, ale zajtra to nejak vymyslim, ale aj tak, si z BA alebo tak?