Notebook a grafika HP probook 6460b
s nasledujucimi poziadavkami:
inter core i5 sandy bridge
500GB hdd a viac
4GB ramky
fire wire, e-sata
aspon 5h hodinova vydrz na bateriu
14 alebo 15 palcov, s vyssim rozlisenim (idealne 1600x900)
nieco kvalitnejsie (nie acer,msi,asus,...) idealne lenovo
okolo 800€
a kompatibilita s linuxom
nasiel som toto:
http://www.pcmania.sk/produkt/440-intel-core-i5/LG643EA/
moje otazky:
1.Intel HD Graphics 3000 - bude fungovat pod linuxom bezproblemovo (dotarz som vzdy mal NV) ??
2.co nan poviete ?
3.neviete navrhnut nejaky podobny alebo lepsi notebook ?
4.k ho niekto ma nejake skusenosti ??
na oficialnej stranke HP (usa) sa pren da nastavit Suse entreprise linux 11 - je to nejaka zaruka kompatibility s linuxom ??
predpokladam pouzitie debianu alebo fedory
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Neviem však na čo chceš kartu používať, preto budem citovať z internetového fóra: "
integrované intel karty nie su na výkon v hrách, ale na úsporu. čiže office, net, filmy, ... hranie nenáročných jednoduchých oddychových hier.
Dajú sa na tom hrať hry 3 roky dozadu, ale opakujem to nie je karta na hry."
Čiže aj podľa toho by som sa zariadil. Ja som dal za NB smiešnych 450 €, ak by som mal vyhodiť také peniaze ako plánuješ ty, tak by som si radšej ešte mesiac počkal, našetril a kúpil poriadne železo aj s poriadnou grafikárňou, ktorá vydrží dobrých pár rokov, to je môj názor.
posledne som hru hral pre takymi 3 rokmi, jedine co obcas pustim je Wesnoth a tam nebude problem
s grafikou nerobim, a uprava par fotiek ta intelacka zvladne myslim ze tiez,
k tomu oco ma desktop s NV qudro FX keby bolo treba daco :-D
a k tomu cakaniu, moj notas je momentalne v stave ze ak zavriem monitor tak to bude naposledy a celkom dost ho potrebujem, kvoli skole aj praci
aky je casvy predpoklad ze vyjde nieco nove co by bolo lepsie a nie drahsie
som nasiel TU
a grafiky vyssie ako NV 310M su len v notasoch 1000€ a vyssie
Kupuj ho ale s FreeDOS, lebo Suse entreprise linux je spoplatneny. To nie je ten, co stiahnes z internetu.
Pozri este na http://www.hpobchod.sk/. Je to tam prehladnejsie.
V mojom prípade sa jedná o prekladové slovníky, s ktorými má aj wine problém.
ale kupovat s W7 ho bohuzial budem musiet,
stranka HP ho po konfiguracii na FreeDos ponuka za 820€ a ta ista konfiguracia ma v epicom.sk vyjde 750€ s W7
dualboot uz roky nepouzivam ale nebudem silit odstranovanie Winu ked je tam legalne/oficialne (a HP k tomu ponuka aj nejaky doladovaci soft, uvidime)
uz som ho objednal pondelok ho budem mat napisem kratku recenziu
musim povedat ze som velmi spokojny
momentalne cakam na final verziu fedory ale skusil som livko pinguyOS (ubuntu 11.04) a vsetko funguje krasne ako ma
wifi bezproblemovo
kamera tiez
bluetooth tiez
FN veci tiez - jas zvuk
po instalacii na disk skusim suspend a citacku odtlackov prstov
zatial si neviem vynachavlit
hlinikoho horcikove telo a velmi prijemna klavesnica, zatial vyzera ze aj velmi dlha vydrz na baterku - ubuntu vyhlasilo 6h 30 minut po boote z usb, windows mi ukazuje teraz vyse 5h (standartna bateria)
zvysok vyskusam neskor
zistil som ze BLUETOOTH fungovalo len prvy krat a nakolko vo wine sa zapina softwarovo, po deaktivacii gombikom(spolocnym pre wifi aj BT) sa uz znovu neaktivovalo (aktivivala sa len wifi)
neskusal som to riesit ale vyzera to dost zle (aj ked BT mi chybat nebude)
na stranke HP som nasiel nejake drivre pre SLED (mozno pojdu aj vo fedore - vyskusam ked vyjde 15 final)
suspend2ram funguje perfektne a zo spanku sa zobudi ovela rychlejsie ako moj stary NTB s NV GT8600M
okrem toho BT vsetko ako ma byt
este som neskusl citacku odtlackov prstov (ale to ma vobec netrapi) + medzi SLED drivermi je driver aj na to
citacka v linuxe nefunguje, ovladacom (ci co to je) fprint nie je operovatelna - dalej som neriesil (odtlacok mam nastaveny pre bios)
Mne sa totiz nepodarilo sfunkcnit wifi pre Broadcom BCM 4313 ani s kompilovanymi drivermi od Broadcomu. Stale nie je mozne browsovat siete a ani nie je mozne pripojit sa na zadanu siet.
V pripade, ze mate rovnaky cip, prosim o specifikaciu drivera, ktory pouzivate.
Dakujem.
a vsetko funguje pomerne dobre