session_start()

Sekcia: Programovanie 18.05.2011 | 15:54
Avatar dash Gentoo  Používateľ
Zdavim,
stretol sa niekto s niecim takymto?

Zavolate funkciu v PHP:
session_start();

A stranka loaduje a loaduje asi 5 minut. Nakoniec sa nacita, ale az po 5 minutach.
Ako sa to da fixnut?

Vdaka.
    • Re: session_start() 18.05.2011 | 17:53
      Avatar bedňa antiX, Devuan, LegacyIce  Administrátor
      Skús dať len <? session_start(); ?> do samotného súboru a vyskúšaj, pokiaľ to bude robiť to isté, tak je chybne nastavený server.
      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
      • Re: session_start() 18.05.2011 | 18:05
        Avatar dash Gentoo  Používateľ
        No ved presne to som spravil :) Co to znamena zle nastaveny?

        Server bezi uz 3 mesiace a funguje spravne po vsetkych strankach. Mimochodom po vykonani tohto kodu problem zmizol.

        if (session_id() != '') {
        session_write_close();
        }
        session_start();
        session_regenerate_id();

        Preco?
        • Re: session_start() 18.05.2011 | 20:22
          Avatar bedňa antiX, Devuan, LegacyIce  Administrátor
          Rozhodne je niekde chyba, nemá to robiť, skúsil si to aj cez iný prehliadač?
          Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
          • Re: session_start() 18.05.2011 | 20:41
            WlaSaTy   Návštevník
            Toto vyzerá byť na strane servra. Ako keby sa web/php server zbytočne snažil o resolving IP adresy kôli logovaniu. Ak nie je DNS záznam, tak sa to podobne pomaly štartuje.
            • Re: session_start() 18.05.2011 | 21:17
              Avatar dash Gentoo  Používateľ
              Ano na strane servera. Skusali sme to s Opera, Chromium, FF a IE :)

              Skusal som to pustit z dvoch poskytovatelov O2 a UPC, oba sli tak isto pomaly. Bohuzial oba su v BA a server tiez v BA.

              Cize niekde po ceste nebola skonvergovana siet. Ale nerozumiem ako to suvisi s session_start() ? Lebo ked som odkomentoval session_start() a pridal obycajne HTML zbehlo to rychlo.
            • Re: session_start() 18.05.2011 | 21:20
              Avatar dash Gentoo  Používateľ
              Dalsia vec, na web som nabrowsoval aj cez IP a tiez to slo pomaly.
              • Re: session_start() 18.05.2011 | 21:31
                Avatar bedňa antiX, Devuan, LegacyIce  Administrátor
                Akú tam máš verziu PHP?
                Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
                • Re: session_start() 18.05.2011 | 21:37
                  Avatar dash Gentoo  Používateľ
                  $ php -v
                  PHP 5.2.6-1+lenny10 with Suhosin-Patch 0.9.6.2 (cli) (built: Mar 19 2011 02:57:53)
                  Copyright (c) 1997-2008 The PHP Group
                  Zend Engine v2.2.0, Copyright (c) 1998-2008 Zend Technologies

                  Je tam Debian, hned ako som sa dozvedel o probleme som upgradol na najnovsiu verziu a aj som rebootoval, kedze som uz fakt nevedel co s tym je. No problem sa mi ani tym nepodarilo vyriesit.
                  • Re: session_start() 18.05.2011 | 22:12
                    WlaSaTy   Návštevník
                    A ten klient. Ten klient z ktorého to ide tak pomaly. Tak ten klient má reverzný DNS záznam?
                    • Re: session_start() 18.05.2011 | 22:35
                      Avatar dash Gentoo  Používateľ
                      Stale nerozumiem, ak by sa aj klient snazil cez rDNS lookup zistit domenu, tak to nevysvetluje spojitost s session_start() a ani to, ze obycajne HTML slo OK.

                      Objasni mi to prosim.
                      • Re: session_start() 18.05.2011 | 22:38
                        WlaSaTy   Návštevník
                        Porovnávaš hrušky a jablká.

                        Inak, pokiaľ je ten server nakonfigurovaný tak, aby reverzný DNS záznam zisťoval IBA doménu, tak by bolo toto chovanie vysvetlené.
                        • Re: session_start() 18.05.2011 | 22:49
                          Avatar dash Gentoo  Používateľ
                          Ak myslis scenar, ze Apache sa snazi cez rDNS koli logom zistit domenu, cize:

                          #
                          # HostnameLookups: Log the names of clients or just their IP addresses
                          # e.g., www.apache.org (on) or 204.62.129.132 (off).
                          # The default is off because it'd be overall better for the net if people
                          # had to knowingly turn this feature on, since enabling it means that
                          # each client request will result in AT LEAST one lookup request to the
                          # nameserver.
                          #
                          HostnameLookups Off

                          A prosim vysvetli, preco by to bolo toto chovanie vysvetlene?
                          • Re: session_start() 18.05.2011 | 23:32
                            WlaSaTy   Návštevník
                            Kedysi keď sa piesok lial a keď sa sypal vodopád, tak sa PHP konfigurovalo mimo apache. Ale, zatial tu každý varí z vody keďže existujú logy.
                            • Re: session_start() 18.05.2011 | 23:50
                              Avatar dash Gentoo  Používateľ
                              Kamo, sry ja ti nerozumiem...

                              Pripominas mi zahadneho muza
                              http://www.mojevideo.sk/video/8cc2/zahadny_muz_na_party.html
                              Nie si nahodou u mna v dome? :D
                              • Re: session_start() 18.05.2011 | 23:56
                                WlaSaTy   Návštevník
                                Som. A zdržujem Ti session na párty.

                                Inak, kto myslíš že rozumie Tebe? Napíšeš že máš problém, pričom namiesto detailov dáš link na nejaké divné video. A sťažuješ sa že niekomu nerozumieš.

                                Práve pozerám Requiem pro panenku. Nehral si v tom filme hlavnú úlohu?
                                • Re: session_start() 19.05.2011 | 00:04
                                  Avatar dash Gentoo  Používateľ
                                  Sry, ak chces pomoct budem rad (napis jasne), ale nechcem sa s tebou vybavovat na fore.
                                  • Re: session_start() 19.05.2011 | 00:26
                                    WlaSaTy   Návštevník
                                    Po tom humornom filme som stratil chuť. A Tebe poradím, aby si si skontroloval konfiguráciu servra a nazrel do logov. Podľa tvojich reakcií tomu rozumieš aź tak dobre, že ich máš v malíčku.

                                    Brú noc.
                                    • Re: session_start() 19.05.2011 | 01:29
                                      Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
                                      tipol by som problem so zapisovanim session udajov.
                                      • Re: session_start() 19.05.2011 | 01:54
                                        Avatar Dare_devil Debian, OpenSuse  Používateľ
                                        Ja by som tipol aby nehľadal chybu v httpd.conf ale v php.conf, kam Wlasaty mieril ;-)
                                        There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
                  • Re: session_start() 19.05.2011 | 13:48
                    Avatar bedňa antiX, Devuan, LegacyIce  Administrátor
                    Pozri si changelog, inak mám pocit že všetky párne subverzie sú nejaké nepodarené :)
                    Pozri change log 5.3.0 a vyššie, tam sa riešilo session. Inak by som hľadal v php.ini, keď chceš hoď ho na pastebin, alebo niekde, pozriem sa naň.
                    Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
    • Re: session_start() 19.05.2011 | 14:27
      Avatar Jaroslav Petráš Debian sid/experimental@amd64  Používateľ
      A pozreli ste už vôbec ako vyzerá adresár do ktorého sa sessions ukladajú? Koľko je tam súborov, beží garbage collector tak ako má? Ako je na tom filesystem? Je bez chýb? Čo zaťaženie serveru, nie je vysoký load? Ak áno prečo? Vyťažené CPU, alebo vysoké IO? Čo hovorí dmesg, syslog a log od apache? Ako máte nastavené PHP - výstup phpinfo(); atď...

      Ako sa snažil naznačiť wlasaty, chcete riešenie ale ste skúpy na informácie. Ako máme teda vyriešiť váš problém?

      Či aj keď ste chorý tak iba zavoláte doktorovi že vám je zle a doktore liečte ma!?
      301 Keyboard Error <br/> Press any key to resume or F1 for setup...<br/> cyberasylum.eu