V nastaveniach zvuku Tuxguitar je len toto:
MIDI Sequencer -
TuxGuitar Sequencer
MIDI Port -
Midi Through Port-0 [14:0]
TuxGuitar Sequencer
Midi Through Port-0 [14:0]
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
3. ročník Bratislava OpenCamp sa uskutoční 5. 4. 2025
Po covidových rokoch a ďalších prekážkach je pred nami tretí ročník, ktorý sa uskutoční v apríli 2025 na FIIT STU v Bratislave. Prvý aj druhý ročník konferencie sa tešil účasti okolo 300 ľudí, veríme že tretí ročník bude ešte lákavejší.
Zdroj: Bratislava OpenCamp
Aj v roku 2025 sa v Bruseli uskutoční podujatie "Free and Open source Software Developers’ European Meeting" (FOSDEM). Viac na jeho stránkach.
Zdroj: https://fosdem.org/2025/
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
timidity
lebo moja integr. zvukovka nemá MIDI.Ale chcem sa ešte spýtať ako spraviť aby som timidity daemona nemusel vždy spúšťať mauálne príkazom
bash /etc/init.d/timidity start
ale aby sa to samo po štarte zaplo.Kazda distribucia to ma inak, takze neviem ti napisat konkretny subor. Vidim, ze s GNU/Linux uz mas skusenosti, tak verim, ze si poradis.
Ale ak sa to týka celého systému (systémová služba), spúšťa ju superužívateľ root, tak napríklad u mňa je vhodný súbor na takéto veci
/etc/rc.d/rc.local
.Tohto start up scriptu sa nedotknú žiadne inštalácie/aktualizácie, je priamo určený pre doplnenie štartovania vecí týkajúcich sa celého systému. Slackware distribúcia s tým ráta. Jeho obsah môže modifikovať iba administrátor.
Čo sa Ubuntu/Mint distribúcií týka, kompletný postup, čo naznačil Vikto je tu: embraceubuntu.com Ak je problém s angličtinou, translate.google.sk je tvoj priateľ.
A tak isto skus objasnit vyznam obchadzania nastavenia systemovych sluzieb pomocou bastlu v rc.local. Teda, jeden vyznam ma napada, ale nesuhlasim s nim.
/etc/init.d
), alebo je to služba spúšťaná pod EUID obyčajného užívateľa a teda je určená len pre jedného konkrétneho užívateľa. Záleží tiež od podmienok spustenia: buď zakaždým pri štartovaní systému, alebo iba pri prihlásení konkrétneho užívateľa, alebo ...Čo sa týka rc.local v Slackware distribúcii: www.slackware.com
Co sa tyka rc.local, tak odinstalovanie sluzby bez vyhodenia tychto rucne pridanych veci do rc.local bastlu bez ich dodatocneho odmazania z rc.local bastlu vela krat sposobi nefunkcnost startu systemu. No a to dost poskodzuje meno OS najme u zaciatocnikov.
Inak, pochybujem ze sa Milos este ozve. Navody ako ma tu systemovu sluzbu nastartovat pomocou prirodzenych nastrojov danej distribucie dostal viac. Na jeden povedal ze nefunguje a nepovedal chybu a ani sa neopytal ako ju zisti, a pri druhom prestal komunikovat.
Takze odhadujem ze odstranil preklep v prikaze ktory zadaval a uz mu to funguje tak ako ma.