nenabootuje linux
Chcela som rozbehať linux na starom kompe, inštalačka prebehne vždy ok, len pri bootovani z disku mi odpoji obrazovku, klavesnicu... všetko :) Skusila som uz viacero distribucii, stale novy GRUB , no vždy to dopadne rovnako..poradite novačikovi? :)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
(Pls, bez urážky)
1/ Popíš približne aký je to PC (procesor, kapacita HDD, RAM a pod.).
2/ Aké linuxové distribúcie si neúspešne skúšala?
3/ "inštalačka prebehne vždy ok, len pri bootovani z disku mi odpoji obrazovku, klavesnicu... všetko" čo to znamená, ako si inštalovala príslušnú linuxovú distribúciu, install z LiveCD, Full DVD, alebo ako ...?
1. jedna sa o 5 ročnu mašinu , procak AMD Sempron 2,8 GHz, HDD s 80GB, RAM 256 Mb ...
2. crunchbang, debian, posledne xubuntu..
3. pri crunchbang ma dostalo do systemu len raz (z disku), pri debiane vôbec, posledne xubuntu som skúsila live bez inštalácie, prvý raz ma pustilo, po reštarte už nie
"3. pri crunchbang ma dostalo do systemu len raz (z disku), pri debiane vôbec, posledne xubuntu som skúsila live bez inštalácie, prvý raz ma pustilo, po reštarte už nie"
Ako sa to prejavilo, aké hlásenia, čo sa stalo ??
alebo recovery mod - priamo do root shellu (bez grafickeho prostredia)
nie je tam možnosť v grube isť priamo do shellu? To by si mohla skusiť..
Mám to chápať tak, že vidíš BIOS, GRUB a potom už nič? A ked nevidíš nič, tak myslíš si že počítač štartuje (napríklad podľa aktivity disku) ?
jednu vec by si mohla skusiť - pridať do grubu do riadku kernel 'acpi=off', že či náhodou to nepomôže
nedalo mi to tak som skúsil boot z usb
všetko šlapalo ako hodiny nakoniec som zistil že odchádza dvd mechanika
skús boot z usb možno tam je problém ..