netbook a linux
mam netbook: Intel Atom 1,6Ghz, 1GB ram, 15GB SSD HDD a skúšal som rozbehať linux na ňom, tak aby sa dal používať na internet / www, maily, pozeranie správ Markiza apod./. Odskúšal som 2 distribúcie, ktoré som nainštaloval s live CD a vysledok bol taký, že pri streamoch mi to v Puppy Linuxe sekalo v TV novinách, ale krátke príspevky boli OK. Kubuntu 10.10 som skúšal tiež, ale tam som ziadny stream nerozbehol. Tak by som rád vedel co treba nastaviť a co môžem vypnúť, aby som počítač mohol používať na tento účel plynulým prehratím príspevku. A ešte by som sa rád opýtal na sieťové problémy v linuxe - Puppy linux som musel vždy po odpojení kábla nastavovať sieťové nastavenia. A neraz sa mi stalo, že autoDHCP nefungovalo, tak som musel dávať ručne všetky čísla. Tiež by som rád vedel kde čo nastaviť, resp. čo zapnúť alebo vypnúť aby som predišiel takýmto nežiadúcim účinkom.
Ďakujem
Andrej
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
presný typ netbooku a špecifikácie hlavného HW (grafická karta, wi-fi a pod.)
tam je "Intel GMA 945GMS", takze s ovladacmi by problem byt nemal. co sa tyka performance mozes skusit toto: http://www.phoronix-test-suite.com/ a porovnat si vysledky
Vyskúšaj si Fuduntu Linux píšem o tom tunaky v Správach ... je výborne odladený cez Jupiter a má stabilitu Fedora Linuxu ....
Stiahneš si ho odtiaľto ...
;-) ;-)