Ahojte potreboval by som pomôcť s Ubuntu 11.04 verziou... Rozhodol som sa vyskúšať prvý krát linux a to Ubuntu 11.04... začnem od začiatku aby ste boli v obraze... napálil som si na DVD linux Ubuntu, vložil do notebooku, vyskúšal ho spustiť, išiel, a tak som sa rozhodol že ho idem nahradiť za Windows 7 a tak som dal pri úvodnej tabulke nahradiť Windows za linux (ubuntu). Prvý problém bol pri inštalácii. Pri dokončovaní inštalácie mi nabehla varovná tabulku niečo v tom zmysle že mi nastal problém so "Spúšťačom systému" a že ho budem musieť nainštalovať manuálne. chcel som dokončiť inśtaláciu ale už sa nedalo sekol mi notebook. Vypol, zapol, spustilo mi ho hral som sa, obzeral bol som spokojný, no keď som ho chcel vypnúť, tak mi pri vypínaní zamrzol. Pri dalšom zapnutí mi ho už nespustilo. Je jedno či som ho skúšal spúšťať cez cd, alebo cez ten nainštalovaný Linux na hardisku vždy pri načítavaní linuxu mi sekol a nešiel mi dalej... teraz mi pri spúšťaní buď hodí do nejakého GNU GRUB VERION 1.99 . Neviem čo stým. Notebook je pomerne nový výkonný s tým by nemal byť problém. CPU 2.1 Ghz krafická 512mb, a 4g ram... ďakujem za skorú odpoveď :)
ďakujem.
potom tam daj w a enter , pozor tymto zmazes vsetok obsah na disku, potom daj q , dostanes sa vlastne s toho prec, a mas vlastne cisty disk , teraz uz tam ziadne stare jadro ani subory nebudes mat, teraz uz je na tebe ci zase skusis ubuntu alebo mozes skusit napriklad taku fedoru , ktora je nainstalovana na vecsine pc za menej ako 10 minut, na mojom okolo 3 minuty, ked budes mat problemy s tym formatovanim disku, tak mi napis na radovan.kopca@jabbim.sk a tam ti vsetko krok po kroku vysvetlim a navediem ta spravnym smerom, na komunikaciu s tym uctom ti staci aj bezny gmail, len musis vyziadat od toho uctu priatelstvo
nikdy predtým som nebootoval, a takto v systéme som sa ešte nikdy nehrabal... v tomto začiatočník... :P