Fedora 16 a prupgrade
Všetko by bolo v poriadku až :
"Nenašiel sa koreň predtým nainštalovaného systému" a ukončiť inštalátor
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
preloz chybovu hlasku a googli
Najprv to dve hodiny skúmalo zariadenia a následne toto. Tento krok "preupgrade" som urobil preto, lebo neviem zistiť prečo nenabehne systém Fedora 15 nejako to musí súvisieť, pretože spustím z výberu volieb pred štartom "staršie" a to nabehne, ale ak dám preupgrade tak sa to zaktualizuje a zase to zostane u tejto hlášky.
príspevok za tým Problém s notebookom
Stiahni si Fedora 16 DVD .iso súbor a vykonaj upgrade z tohoto DVD-éčka.
:-)
System 45GB
Data 160GB
Ostatné 40GB
Swap 4GB
všetky ext4
W7 NTFS
cca 250GB
Primárne sa zavádza Fedora
Ďalšia aktívna nie je
fdisk -l
toto je NB
/dev/sda1 * 2048 3074047 1536000 27 Hidden NTFS WinRE
/dev/sda2 3074048 652177407 324551680 7 HPFS/NTFS/exFAT
/dev/sda3 959377408 976773119 8697856 17 Hidden HPFS/NTFS
/dev/sda4 652177408 959377407 153600000 5 Extended
/dev/sda5 652179456 653203455 512000 83 Linux
/dev/sda6 653205504 959377407 153085952 8e Linux LVM
Tak ako sa to vyvíja, a keďže máš najnovší kernel, (ktorý ti ale crash-ne), nič nepokaziš keď vyskúšaš to, čo som ti navrhoval na začiatku tvojich NB problémov (v inom threade tuná).
Spustí príkaz:
Príkaz spustíš samozrejme v prostredí tej verzie kernelu ktorá ti ide bez problémov. Daj sem určite vedieť, čo to spravilo aby sme mali aj spätnú väzbu
Preupgrade sa podarilo, ALE musel som vypnúť WiFi a na 4. pokus to šlo. Stiahnuť - no je to veľmi pomalé a nie u mňa je zle.....asi to ťahá moc ľudí
Neviem boužiaľ overiť, či v F15 to bolo týmto - je to však možné, pretože keď nebola nutná kompilácia po up jadra, tak sa to takto prapodivne správalo
Potom si v tejto najnovšej verzii kernelu spustil ten spomínaný príkaz
preupgrade
a vykonalo to upgrade verzie F15 na F16 ??Pochopil som to správne ??
ALE bolo nutné vypnúť ešte aj Wifi /rtl8191SEvB/, pretože inak "preupgrade" nefungovalo - skončil ako "prvý príspevok"
/grafika - musím nájsť dôvod, prečo je taká ťažkopádna /
:-)
Ako príklad uvediem, že mám druhý NB a v ňom je Intel Express 965GM, celeron 2,4G, 2GB RAM a je to podstatne rýchlejšie ako tento NB s Nvidia GT330M s vlastnou pamäťou 1GB, 4GB RAM a i3 procesorom. Pre porovnanie je to katastrofálne a nebolo to takéto.
akmod-nvidia a kmod-nvidia sú ÚPLNE komplementárne, t.j. môžeš ich mať celý čas vedľa seba v systéme a všetko je _OK.
*************************************************************************************
napíš, prečo sa ti tvoja grafika zdá pomalá, prečo?