Zasifrovany domovsky priecinok
mam takyto problem: pri pouzivani UBUNTU 11.04 som nechal zasifrovany domovsky priecinok,
pocas prace sa mi tak zahltil disk ze volne miesto ostalo 0 Kb teraz sa mi spusti iba prihlasovacia obrazovka, prihlasim sa , nacitava a opat ma hodi do okna s prihlasovacimi udajmi. Skusal som sa k tomu dostal cez Live CD 11.10 a nic, disk s UBUNTU 11.04 mi naslo, ale do domovskeho priecinka ma nepusti, neda sa k tomu nejako dostat ? skusal som aj zvacsit particiu, ale program na delenie diskov mi nedovoli s diskom, kde je nainstalovane UBUNTU 11.04 pracovat.
Vopred VDAKA za pomoc a odpovede
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Ale uz sa mi to podarilo vyriesit, pomocou LIVE CD UBUNTU 11.10 som sa prihlail v konzole ako root
zmazal z disku nepotrebne veci a uz ma prihlasilo
vdaka za ochotu :)
Inštaluj si U* radšej z Alternate ISO disku, lebo toto používa LVM (čo teraz nepoužívaš), čo umožňuje zakódovať pri inštalácii celý disk a nielen iba spomínané /home, (lebo tento spôsob ochrany, no proste, to sa dá obísť), ale ked používaš U* s LVM partíciami, tak sa disk nedá prelomiť cudzím ľudom ...
Znamená to zálohu dát, ktoré potrebuješ a preinštalovať si celú partíciu z Alternate ISO disku.
:-)
Ale to LVM na bežný /home dokáže zväčšiť disk podľa potreby. Ak je ešte kam.