Sekanie obrazu, zacyklovanie filmov a hudby
Mam poslednu verziu Greenie a seka mi videa z youtubu.(FF6)
Pri prehravani filmov a hudby sa velmi casto prehravace "zacykluju", prehravaju dookola 1-2 sekundy filmu alebo hudby.
Veeelmi casto!
Staci tuknut na touchpad, medzernik a rozbehne sa to dalej.
Viem si vsak vychutnat film aj bez toho.
Pouzivam vlc player, prehravac filmov a audacious.
V xp na tom istom stroji s tym istym vlc ide vsetko ako hodinky.
Dik za rady a napady.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Výstup hoď sem.
http://i43.tinypic.com/2cfsefa.jpg
sudo lspci -v -s 02:00.0
Výpis uzatvor medzi značky <pre> a </pre> , alebo stačí stlačit to tlačítko PRE nad formulárom pre odpoveď.
Tu druhe:
Noooo zatial ma nechce pustit dalej. Idem skusat.
Skoci na dalsi riadok a caka na dalsi prikaz.
sudo apt-get install mesa-utils
Moja slabá NVidia
Inak Intel drajveri sú pod Linuxom dosť slabé
No a to < modinfo i915 >
Mam taky dojem ze je to skoda namahy.
Kaslat na to.
Youtube ma az tak nestvalo ako zacyklovanie tych prehravacov.
Nevadi, rebootnem a budem pozerat na xp.
Musim chytit Jeziska pod krk a dohodnut sa na Elitebooku.
Poskulujem po 8460p s HD+ displayom.
Uvidim co na to povie.
Neporadis kde (ci vobec) zohnat aero fox temu do FF 7.x.x?
Google mi velmi neporadil.
Este raz dik za pomoc a ochotu.
Z telefonnej budky sa lietadlo urobit neda.
http://www.abclinuxu.cz/images/screenshots/7/0/180007-scrotwm-simplest-possible-6096878579320633770.png
Ked uz mam kupit tak poriadne.
Ja pouzivaam veci do zodratia a stavu neopravitelnosti.
Kedze sa o ne staram tak je to nadlho.
S tou temou si ma dostal.... ;-)
Este raz dik a dobru noc.
Je pravda, že na Linuxe s Intelom dieru do sveta neprerazíš, ja mám lowend NVidiu a videl si ten rozdiel.
glxinfo
? Možno Ti chýba nejaká skupina ako napríklad video a tak to nepustí 3d akceleráciu. Alebo je možné, že tá karta patrí k vykopávkam čo nezvládnu mať viac ako jedno okno s 3D akceleráciou a treba vypnúť 3D Desktop.Skusim este raz, mozno nieco nabehne.
Je to moja vina, kym som mal LTS verziu vsetko slapalo.
Ked je somarovi dobre, ide sa na lad smykat.
Už to trochu dlhšie čítam, tvoje linuxové trápenia a výhry/prehry a chcem Ti navrhnúť/povedať že nastal ČAS, aby si konečne zmenil linuxovú distribúciu "Greenie" a vymenil ju za niečo lepšie a stabilnejšie, za niečo čo nie je akousi distribúciou jedného muža, ale výsledok úsilia stoviek vývojárov a dobrovoľníkov a je dobre lokalizované do slovenčiny. Riešenie nájdeš prakticky vo všetkých hlavných distribúciach bez výnimky. A mimochodom, podľa tvojej odpovede budem mať úplne jasno, ako na tom si, ako postupuješ a čo vlastne skutočne CHCEŠ.
Takže, Milan. popremýšľaj o tom, na tomto sajte je veľa ochotných ľudí, zapálených pre svoje distribúcie, že keď požiadaš, bez výnimku Ti pomôžu s prvými krokmi.
:-)
ak náhodou nájdeš Dodoeda, ako zbytočne útočí, nevšímaj si ho. Tento rok je to asi 7. krát a nemá inú zábavku :)
Vdaka za podporu.
Greenie som len chcel vyskusat a dat mu sancu.
Je o nom totiz pisane ze v zaklade ma vsetko co potrebujem, prehra vsetko a nemusi sa nastavovat.
V podstate by to aj mohla byt pravda nebyt mojho stareho a NEVYKONNEHO netbooku.
Som od prirody zvedavy a "nedam si pokoj"
Predtym som mal 10.04 LTS netbook edition.
Tiez som sa potrapil, ale bol to moj prvy linux v zivote.
Zvykol som si nan, ale ako som pisal, ked je somarovi dobre....skusil som aj nieco ine.
Krok vedla mi nevadi, aj z toho sa da nieco naucit.
Navrat k netbook edicii je vsak aj koli zelezu (skor drevotrieske) nutnost.
Co bude neskor...cas ukaze.
Sam sebe som slubil ze len LTS najskor 3 mesiace po vydani.
K tejto stranke.
Ze su tu skveli ludia, ochotny pomoct a cloveka nezhovadit je svata pravda a HLAVNE preto sem chodim.
Bud si vytiahnem radu z archivu, alebo sa spytam.
Slusnu odpoved som nasiel a dostal vzdy.
Takze pani, vdaka za vas cas a nebojte sa, o chvilu sa tu znovu objavim s dakou chobotinou.
alebo - sem tam investuješ do hardvéru
alebo - nebudeš mať vždy tie najnovšie dobroty
Zelezo, v tomto pripade si dovolim povedat Titan je uz na ceste.
Greenie: CPU 50-70%, RAM 13,4%
XP: CPU 7-13%, RAM 13,9%
Netbook edition vyskusam zajtra.
Vyskúšaj niekoľko mainstream LiveCD, či niektoré prehráva video bez problémov. Ak nájdeš, pozri v ňom driver, ktorý sa používa pre ovládanie VGA.
Cez ten výpis lspci -v -s ... Prípadne v tom môže mať prsty aj nesprávny X-ový driver (/var/log/Xorg.0.log).
A potom ohnúť existujúcu inštaláciu správnym smerom.
Ak nič z toho nezafunguje, skúsiť downgrade kernelu a Xorg. Ako Stano vyššie 18.11.2011 19:45 písal.
To Stano Hoferek: Tiež som Greenie skúsil. Je to výborné pre ľudí, ktorý GNU/Linux ešte nepoznajú a majú tendenciu báť sa neznámych vecí. Samozrejme vyslovene pre CZ/SK ľudí.