téma sa tu niekoľko krát riešila - a to sledovanie IPTV antik v linuxe cez vlc. Riešenie som nenašiel, takže som sa pustil do nasledovného:
Vo virtualboxe v ktorom je XP som si nainštaloval ich virtualSTB a wiresharkom na linuxe sledoval jeho komunikáciu.
Takže začal som igmp packetami, tie by mali byť nejakým iniciatorom k streamovaniu. No tu začína prvá zvláštnost:
Povedzme že moja ip je x.y.z.32, tak wireshark zachytil komunikáciu:
z x.y.z.1 na 224.0.0.1 "Membership Query, general" (2x)
a nasledovali tieto packety:
z x.y.z.1 na 232.232.64.55 (a potom aj na 232.232.64.63) "Membership Query / Join group 232.232.64.55"
Takže je tu rozdiel v mojej IP. Moja končí na .20 a ten .1 je nejaká gateway alebo switch, vidím ho v treceroute...
následne sa spustila tv vo virtualboxe/virtualSTB a objavilo sa mi kopa týchto packetov:
z 10.254.7.7:2002 na x.y.z.32:49846, TCP (!)
čo som prekvapený, kedže som podľa toho čo som čítal na nete čakal UDP packety.
Takže ak predpokladám že adresa 10.254.7.7:2002 je správna pre dotyčný kanál (asi Doma to bola), ako prinútim vlc aby z nej tahalo dáta? Nie je potrebné najprv poslať igmp packet?
Vie ma niekto usmerniť? :) Alebo to zbytočne komplikujem???
Vďaka
iptables -A INPUT -p igmp -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p udp -m multiport --dports 9875,5002,5004 -j ACCEPT
a zdá sa že to ide. Akurát tým portom 5002 som si nie istý či je nutný, vo wiresharku som ho raz videl a druhý krat už nie...
Mne nefunguje multicast, pripisoval som to faktu ze som za routrom a dalej som to neriesil. Ale ked uz sa to tu riesi... tak ma to napadlo.
čo sa týka toho multicastu - tak to presne neviem čo myslíš, až tak sa v tom nevyznám..
skusil som ešte raz wireshark, a zaujímave je že "Destination" nie je moja IP, ale nejaká 232.232.64.63, port 5004. Tak neviem či ti to odpovedalo na tvoju otázku :)
To čo hovoríš by malo platiť na "source" ip adresu, nie?
ak si si zapol wireshark a videl si tam mnozstvo paketov z jednej ip adresy, tak to je ta na ktorej streamuju. Inac najnovsie VLC ak mas zaskrtnute IPv4 by malo samo vyhladat stream.
Potom uz len staci otvorit playlist a kliknut na local network > SAP. Ak si pripojeny az za routrom, tak ten zvycajne neprepusta multicastovy stream, ale niektore maju tu moznost ze ho prepustia, resp. potrebujes flashnut donho iny firmwer. Najlepsi je na to Linksys WRT54GL s DD-WRT (www.dd-wrt.com).