Vhodna distribucia zalozena na ubuntu
Nove prostredie v ubuntu (unity) mi pride pomale, a absolutne mi nevyhobvuje.
skusil som teda linux mint 12. celkom sa mi zo začiatku páčil ale nič sa tam neda konfigurovať, nedávaju sa vytvárať odkazy na pracovnej ploche, nedá sa konfigurovat spodná lišta.
prosim o radu, aku distribuciu zvolit. hladam nieco zalozene na ubuntu kvoli software centru a množstvu programov. rad by som použival prostredie gnome (stare zname este pred ubuntu 10.10) kde sa dali pridat ikony na plochu a do panelov.
Ďakujem pekne za rady ;-)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
lubuntu-desktop
či jak sa to volá. A vybrať si sedenie pri štarte. Len, do verzie 12.4 to nemá autologin pre LXDE (ak si človek kompletne prepne aj prihlasovaciu obrazovku). Nemám teraz k dispozícii nejaký taký stroj, je odpojený z eletriky a tak ho ani na diaľku nenahodím.Ked si pridas zdroj PPA tak mas aj najnovsi firefox 9.
Preco chces vytvarat odkazy na pracovnej ploche? Podla mna to je pouzitelne len po zapnuti pocitaca, potom uz ked mas zapratanu plochu aplikaciami, ikonky na ploche uz aj tak nevidis. Vsetky tie odkazy si mozes davat do toho vystupujeceho panelu a je to pouzitelne vzdy.
Co konkretne chces konfigurovat na spodnej liste?
Zorin OS je dobra volba, vyskusal som a mozem odporucit.
sudo apt-get install gnome-shell
sudo apt-get install xubuntu-desktop
Podobne sa da nainstalovat aj KDE (sudo apt-get install kubuntu-desktop), ale to je tusim este pomalsie ako Unity...