Potrebujem poradiť ohľadom nastavenia jasu displeja na Toshiba AC100, mám tam Lubuntu 11.10, jedná sa o netbook s procesorom ARM. Ide o to že Lubuntu si nepamätá nastavenie jasu displeja, vždy po štarte oper.systému je jas nastavený na maximum(rovnaká chyba je i na mojom notebooku kde mám Ubuntu 11.10 64bit, ale tam to ide ľahko upraviť pomocou funkčných kláves). Zistil som že stiahnuť jas ide pomocou príkazu "echo 60 | sudo tee /sys/class/backlight/pwm-backlight/brightness". Miesto čísla 60 možno dať hocijaké číslo v rozsahu od 0 do 255. Potrebujem nejako zaistiť spustenie príkazu vždy pri štarte-tak aby netrebalo písať heslo. Eventuelne poradiť nejaké jednoduché skripty ktorými by šlo jas jednoducho zvýšiť alebo znížiť-najlepšie poklikaním na ploche.
Ďakujem za radu.
PS.: .xinitrc sa interpretuje až po prihlásení do grafiky.
klikni na Pridať a vlož tam ten tvoj príkaz.
Takže začneš vytvorením konfiguráku služby. Otvor si nejaký terminák (lxde-terminal, gnome-terminal, xterm alebo hocičo iné)a doňho daj príkaz:
a toto:
PS.: keďže to nemám otestované, tak by bolo rozumné keby si mal k dispozícii LiveCD a v prípade problému odmazal tie dva súbory.
Samotné echo totižto neurobí súbor :-)
sudo bash -c 'echo "
#################################################################
start on startup
pre-start script
# prepare environment
echo 60 > /sys/class/backlight/pwm-backlight/brightness
end script
post-stop script
# clean up
echo 10 > /sys/class/backlight/pwm-backlight/brightness
end script
#################################################################
" > /etc/init/podsvietenie.conf'
----no a potom:
sudo ln -s /lib/init/upstart-job /etc/init.d/podsvietenie
Mimochodom, jak Ti vyhovuje rozloženie klávesnice? Teda backspace a enter.
Teoreticky by sa to dalo vyladiť tak, aby si to pamätalo poslednú hodnotu podsvietenia. Stačilo by pri vypínaní odpamätať obsah virtuálneho súboru /sys/class/backlight/pwm-backlight/brightness niekam na disk, a pri štarte to prečítať zo súboru a vraziť ho do /sys. Len,to by sa už líšilo o tri riadky.