Caute, mam jeden problem, s ktorym si absolutne neviem rady. Nieco mi na PC-cku blokuje vsetky moje odchadzajuce pakety. Cize som uplne vyradeny zo siete. Ono to vsetko fungovalo bez problemov, len foter nieco dosral vo Windowse a nejde uz vobec. Pisem na linuxove forum, lebo ten problem sa prenesiol aj do linuxu, ktory tam mam. A ako som na to prisiel, ze nieco blokuje pakety? Spustim wireshark, zapnem DHCP klienta a sledujem co sa deje. Odchadzaju DHCP Requesty, na ktore neprichadza odpoved. Router v logu nic nezaznamenava. Ked kabel prehodim na iny PC, nastavim koretkne IP-cky, skusim ping, tak rovnaky problem. ARP requesty bez odpovede. Nevidia sa vobec. Som si isty, ze kabel je na 100% v poriadku. Virus a ani firewall za tym nebude, kedze to nejde vo win, ani v linuxe, pricom predtym vsetko fungovalo ako malo. Napada ma iba, ze nejak zblbol firmware na sietovke. Ma niekto napady, co mam este skusit?
Trvalá ochrana v tomto policajnom štáte existovala len pre vyvolených.
Asi som to nenapisal dobre. Ja som to este testoval na sieti PC-PC. Sietova konfiguracia bola spravna, ale ping nefungoval. Ziadne ARP reply - toto neblokuje ani firewall, ak by nahodou bol. Stale si myslim, ze blbne sietovka. Pricom, kym si foter nesadol za PC, vsetko slapalo ako hodinky.
Skús inú sieťovku a hlavne si zviaž káble.
Doniesol som iny router, problem nezmizol. Par krat sa stalo, ze router priradil IP-cku, ale to bolo vsetko. Potom uz odmietal odpovedat. Ping fungoval zo zaciatku s 25%-50% stratou. Po chvili bola 100%. Tak to vyzera, ze sa fotrovi podarilo odpalit sietovku. Rad by som vedel ako :)
Pri cene sieťoviek by som to ozaj neriešil.