zblbnuty firmware?

Sekcia: Konfigurácia 27.01.2012 | 17:40
peto   Návštevník
Caute, mam jeden problem, s ktorym si absolutne neviem rady. Nieco mi na PC-cku blokuje vsetky moje odchadzajuce pakety. Cize som uplne vyradeny zo siete. Ono to vsetko fungovalo bez problemov, len foter nieco dosral vo Windowse a nejde uz vobec. Pisem na linuxove forum, lebo ten problem sa prenesiol aj do linuxu, ktory tam mam. A ako som na to prisiel, ze nieco blokuje pakety? Spustim wireshark, zapnem DHCP klienta a sledujem co sa deje. Odchadzaju DHCP Requesty, na ktore neprichadza odpoved. Router v logu nic nezaznamenava. Ked kabel prehodim na iny PC, nastavim koretkne IP-cky, skusim ping, tak rovnaky problem. ARP requesty bez odpovede. Nevidia sa vobec. Som si isty, ze kabel je na 100% v poriadku. Virus a ani firewall za tym nebude, kedze to nejde vo win, ani v linuxe, pricom predtym vsetko fungovalo ako malo. Napada ma iba, ze nejak zblbol firmware na sietovke. Ma niekto napady, co mam este skusit?
    • Re: zblbnuty firmware? 27.01.2012 | 19:56
      WlaSaTy   Návštevník
      Ministerstvo vnútra už začalo uplatňovať postihy za porušenie nariadení SOPA a ACTA. S pomocou pavučinového kondora napojeného nad palugyayovými skladmi, vedľa bývalého sirotinca na Hlbokej Ti otvorilo ovládaciu stránku routera a kliklo na blokovať pripojeného klienta. Dočasné riešenie je odblokovať si to cez iný stroj napojený cez kábel alebo reset do továrenských nastavení aj s kompletnou rekonfiguráciou routera vrátane zmeny hesla.

      Trvalá ochrana v tomto policajnom štáte existovala len pre vyvolených.
      • Re: zblbnuty firmware? 27.01.2012 | 20:23
        peto   Návštevník
        Router neobsahuje ziadne zaznamy pre blokovanie hostov. Neviem ako by sa tam dostali.

        Asi som to nenapisal dobre. Ja som to este testoval na sieti PC-PC. Sietova konfiguracia bola spravna, ale ping nefungoval. Ziadne ARP reply - toto neblokuje ani firewall, ak by nahodou bol. Stale si myslim, ze blbne sietovka. Pricom, kym si foter nesadol za PC, vsetko slapalo ako hodinky.
        • Re: zblbnuty firmware? 27.01.2012 | 20:42
          WlaSaTy   Návštevník
          Pochybujem že by sa dostal do firmware sieťovky. Buď precvakol kábel kolieskom na stoličke, alebo vytrhol koncovku. V BIOSe asi tiež neriešil prestavenie prostriedkov.

          Skús inú sieťovku a hlavne si zviaž káble.
          • Re: zblbnuty firmware? 31.01.2012 | 20:33
            peto   Návštevník
            Kabel je v poriadku, testoval som ho na inom stroji.

            Doniesol som iny router, problem nezmizol. Par krat sa stalo, ze router priradil IP-cku, ale to bolo vsetko. Potom uz odmietal odpovedat. Ping fungoval zo zaciatku s 25%-50% stratou. Po chvili bola 100%. Tak to vyzera, ze sa fotrovi podarilo odpalit sietovku. Rad by som vedel ako :)
            • Re: zblbnuty firmware? 31.01.2012 | 21:48
              WlaSaTy   Návštevník
              Si ešte nikdy nezakopol o kábel a nenatrhol koncovku? A nemusel to byť on. Tá sieťovka mohla kľudne dostať aj šlehu cez drôty. Niekedy k tomu stačí súhra susedovej práčky alebo cilkulárky a inej fázy pre router a pre komp.

              Pri cene sieťoviek by som to ozaj neriešil.