Po vipnuti nb sa mi vipne wifi driver
Všetko išlo ako malo. Keď som ale večer vipol nb a rano som ho pustil, tak wifi zase nešla. Urobil som ten istý postup ako predtým a reštartol som nb. Zas sa to viplo. V hardverových ovládačoch to vipisuje "Tento ovládač je aktivovaný, ale sa nepoužíva". Ako to nastavím aby sa to nevipínalo?
Ďakujem za pomoc.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
A ked to zmizne tak znova a zaskrtneš Povoliť bezdrôtové pripojenie ?
Lebo pokial viem, tak v Ovladacoch hardveru sa zobrazuju Proprietarne ovladace tretich stran.
Tak otvor terminal a pis:
lspci -v
Prekopiruj sem tu cast vypisu, kde sa pise o wifi-wlan.
Subsystem: Broadcom Corporation Device 04b5
Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 18
Memory at f0400000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: wl
Kernel modules: wl, ssb
hmm, doinstalovaval som driver, je neslobodny, a nechapem, doteraaz vsetko islo normalne
sudo su
(enter)lsmod|grep wl
(enter)Tymto skontrolujes, ci je naloadovany wl driver.
Ak nic nevypise, tak skus pridat wl modul do /etc/modules, aby ho loadovalo po boote, tak pis:
echo wl | sudo tee -a /etc/modules
(enter)Pri prvych skuskach Linuxu som aj ja daval prednost Klikaniu.
Ale postupom casu som pochopil, ze na niektore veci je lepsie pouzit Terminal ako Klikaciu alternativu - pretoze si blizsie k podstate veci, ako ked ides cez Graficku nadstavbu.
A okrem toho - ked nieco nevies, spytaj sa Google.
2-Tymto pristupom vlastne v sebe zivis lenivost.
A seba davas do polohy prefikaneho cloveka, ktory "naco" by sa namahal, ked ma na to ludi.
3-Kazdy ti rad pomoze, ak je vidno, ze si sa uz sam posnazil a venoval najdeniu riesenia urcity cas.
Pozri si :
http://www.google.sk/search?q=Pr%C3%ADkazy+v+Linuxe&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:sk:unofficial&client=firefox-a