Velky packet loss na Internete
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: Velky packet loss na Internete 28.09.2005 | 00:47stando Mandriva 2005 LE PoužívateľNooo, este som si vsimol ze ked si cez Menu->System->Nastavenie->Nastavenie vasho pocitaca->Siet a internet kliknem na Internet, kde sa vlastne zadavaju DNSka, tak tam hore pise stav pristupu k internetu, teda typ pripojenia je ethernet a stav tam je "pripojeny" ale obcas sa zmeni na "nepripojeny" a potom po chvili zase pripojeny... Je mozne, ze toto moze suvisiet s mojim problemom? Docela by som povedal, ze aj ano, len netusim preco to tak je.....
-
Re: Re: Velky packet loss na Internete 28.09.2005 | 00:57peter golis Návštevníkmozno ze je prerusenie (IRQ) sietovej karty zdielane s nejakym inym zariadenim. alebo odchadza kabel, konektor na sietovej karte.
-
Re: Re: Re: Velky packet loss na Internete 28.09.2005 | 01:12stando Mandriva 2005 LE Používateľnie nie, v tom kabli to nie je, pretoze ako nahle do tej masiny nahodim inu sietovku alebo HDD s windowsom, ide vsetko ako ma... co sa tyka toho irq, skusim pozriet... Ale mozno som nespravne nezval tento thread, ale pri pingoch mi vtedy dochadzalo k packet loss, ale zistil som, ze problem je hlavne nasledovny: zadam v prehliadaci nejaku adresu, potom napise ze zistujem adresu a cakaaaaaam, potom sa to rozbehne a v ramci odkazov tej istej domeny (napriklad www.linuxos.sk/stats, www.linuxos.sk/reklama, www.linuxos.sk/sluzby, atd.) to fici uplne fajn, rychlo, ale ked chvilu nic nerobim, zase to potom caka opat na zistenie adresy.... strasneeeee :( Skusal som do nastavenia internetoveho pripojenia zadat ako DNS IP routra, teda 192.168.1.1, potom som skusal aj DNSka od Telekomu, ale vzdy sa to tvari rovnako.... :(
-
Re: Re: Re: Re: Velky packet loss na Internete 28.09.2005 | 11:54puco NávštevníkDaj sem vypis ifconfig, route -n mozno z toho nieco vykumame, ked nie, tak sa naucis aspom na co su :-)
-
Re: Re: Re: Re: Velky packet loss na Internete 28.09.2005 | 16:57peter golis Návštevníknastava to aj bez nastartovania grafickeho prostredia (XWindows) a bez pouzitia framebufferu? ako root: init 3 login to console ako hocikto, pomocou napriklad wgetu stiahnut stredne velky subor a pozriet v /proc/net/dev ci pretrvava dany problem. ak nie, tak sa najpravdepodobnejsie hada graficka karta zo sietovkou. bud bude potrebne poprehadzovat karty, alebo rezervovat prerusenie pre graficku kartu alebo pohrat sa s apic. mne to nastavalo ked sa mi mlatila grafika (nvidia mx400) s usbckom alebo scsi radicom alebo zvukovkou. vzdy s niecim inym. jednalo sa o kartu ktora vyzadovala vlastne IRQ ktore nebolo zdielane s nicim inym.
-
Re: Re: Re: Re: Velky packet loss na Internete 04.10.2005 | 00:46Michal NávštevníkJa som mal uplne presne tento isty problem so SuSE 9.3. Pomohlo mi, ked som zmenil primarny DNS server - ten ktory sa automaticky nastavoval cez DHCP bol velmi pomaly.
-
-
-
-