\multirow v LATEX-u mi nejde
poterboval by som pomoct ohladom prace s Tex-om. Som uplna lama ktora si ho prednedavnom nainstalovala. Snazim sa v nom spravit jednu pracu a mam problem s prikazom \multirow - ked si dam na Kile zobrazit prikazy Latexu tak ho tam nevidim a ked ho aj pouzijem tak sice sa mi nejako podari spravit bunku z 2 riadkov ale pri zapise \multirow{2}{*}{AHOJ} mi to vypise 2*AHOJ a ani ho nezarovna do stredu danych dvoch riadkov. Skusal som aj ukazky z netu a tiez ich nezarovnalo do stredu. Pouzivam slovak babel a mam aj pridany balik mulirow ale neviem skor si mam pocit akoby tam vobec nebol .. ak by ste vedeli niekto poradit :) popripade ako by som mohol inak dosiahnut obdobneho vysledku
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: \multirow v LATEX-u mi nejde 27.04.2012 | 21:39Fridolín Pokorný Fedora 21 PoužívateľNajlepsie je pri takychto problemoch uviest minimalny pripad, u ktoreho je mozne problem replikovat.blog
-
Re: \multirow v LATEX-u mi nejde 27.04.2012 | 23:22listrdave Linux PoužívateľSkusil som .. nemam ale prikaz ps2pdf , robim to cez pdflatex popripade texi2pdf ale aj tak stale nic. Sice sa mi spravi 2-riadkova bunka ale text je stale napisany v hornom riadku a neni v strede, tiez mi to ale vypisuje aj ze nevie najst multicolumn.sty ani multirow.sty To prve som vyriesil ze som napisal \usepackage{multicol} ... ale balik multirow mi nechce najst, stiahol som niekde subor multirow.sty a vlozil kde su dane subory konkretne adresar tools ale nenajde mi ho aj tak .. moze to byt v tom ?
-
Re: \multirow v LATEX-u mi nejde 28.04.2012 | 00:32Fridolín Pokorný Fedora 21 PoužívateľSkontroluj spravnost instalacie LaTeXu. Pozri sa po balicku texlive-latex-extra.blog
-
Re: \multirow v LATEX-u mi nejde 28.04.2012 | 00:41listrdave Linux Používateľnainstaloval som si texlive-extra a skontroloval som /ust/share/texmf-dist/tex/latex/multirow a obsahuje subory ktore ma medzi nimi aj multirow.sty ... po instalacii som dal texconfig init no aj tak mi stale pise ze to nevie najst ...
-
Re: \multirow v LATEX-u mi nejde 28.04.2012 | 01:04listrdave Linux PoužívateľDakujem za rady .. pomohly .. neslo mi to teraz koli tomu ze som to predtym skusal sam a vytvoril som si priecinok multirow ktory ale nema prava drwxr-xr-x .. ale len drwx------ :D uz to ide krasne .. dik :)
-
-
-
-