\multirow v LATEX-u mi nejde
poterboval by som pomoct ohladom prace s Tex-om. Som uplna lama ktora si ho prednedavnom nainstalovala. Snazim sa v nom spravit jednu pracu a mam problem s prikazom \multirow - ked si dam na Kile zobrazit prikazy Latexu tak ho tam nevidim a ked ho aj pouzijem tak sice sa mi nejako podari spravit bunku z 2 riadkov ale pri zapise \multirow{2}{*}{AHOJ} mi to vypise 2*AHOJ a ani ho nezarovna do stredu danych dvoch riadkov. Skusal som aj ukazky z netu a tiez ich nezarovnalo do stredu. Pouzivam slovak babel a mam aj pridany balik mulirow ale neviem skor si mam pocit akoby tam vobec nebol .. ak by ste vedeli niekto poradit :) popripade ako by som mohol inak dosiahnut obdobneho vysledku
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.

$ cat skuska.tex \documentclass[11pt,a4paper]{article} \usepackage[slovak]{babel} \usepackage[IL2]{fontenc} \usepackage[utf8]{inputenc} \usepackage{multirow} \begin{document} \begin{table}[h] \begin{center} \begin{tabular}{|c|c|} \hline \multirow{2}{*}{Ahoj} & listrdave \\ & dalsie \\ \hline dalsia & cast \\ \hline \end{tabular} \end{center} \end{table} \end{document} $ latex skuska.tex > /dev/null $ dvips -t a4 skuska.dvi This is dvips(k) 5.991 Copyright 2011 Radical Eye Software (www.radicaleye.com) ' TeX output 2012.04.27:1942' -> skuska.ps </usr/share/texmf/dvips/base/tex.pro></usr/share/texmf/dvips/base/texps.pro> . </usr/share/texmf-dist/fonts/type1/public/cs/csr10.pfb>[1] $ ps2pdf skuska.ps $