Linux v kosickych MHD
Urcite si pamatate tu radost, ked sme sa dozvedeli, ze elektronicke "stikatka" (alebo radsej oznacovace listkov) bezia na linuxe.
Teraz, po ceste domov, som sa potesil zas. V niektorych najnovsich autobusoch kosickej MHD pribudli priblizne zaciatkom tohto roku LCD monitory s vysielanim reklamneho/a/alebo naucneho obsahu. Akosi tam teraz nemali pustene nic, a uvidel som,ze sa za tym skryva ovela menej - ubuntu s pripojenym usb klucom.
Chcel som to odfotit, ale citil by som sa cudne. Tak hadam to vo vas nevyvola sklamanie a budete sa so mnou tesit rastucej nasadzovanosti Linuxu medzi beznych juzrov.
Zas na druhej strane, je nutne podoktnut,ze ak zadavatel ziadal, aby bol projekt co najmenej nakladny, zvolil sa Linux, a tym padom odpada ucel a myslienka "podme nasadit linux medzi ludi", ale naskyta sa novy (realny) pohlad na vec "podme co najmenej investovat a co najlepsie zarobit - formou interaktivnej reklamy vratane zvuku v autobusoch :))
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Je to toto?
http://www.seeandgo.sk/#
Asi som slepý, ale na ich stránke nepíšu že by sa jednalo o charitatívnu pijacivu. Odkiaľ máš tú informáciu o plytvaní verejnými prostriedkami?