Update Archlinux a trable s pacman-key
1. Po nainstalovani a vykonani pacman -Syu sa mi zobrazi poziadavka aby som pouzil pacman-key --init Problem mam ale ziskat dane kluce. Po zadani prikazu sa nic nestane. Obcas sa mi stiahnu (iba vecer to vyslo) ale vacsinou je to po celodennom skusani. Skusal som aj hkp://pgp.mit.edu:11371 ale bez zmeny. Nevie poradit preco mi to tak zle funguje. Na internate som s tym problem nemal.
2. Uz ked sa mi aj parkrat podarilo ziskat dane kluce 2x :D a vykonanie updatov podla prikazu z archlinux.org a nasledne spojenie *.pacnew suborov. Tak po restartovani sa mi zobrazilo (none) login: a to none tam nemam preto ze by som nezadal domenu. Nasiel som nanete ze by vraj malo pomoct pridat usr a shutdown do HOOKS ak mam /usr na samostatnej particii ale niesom isty ci to naozaj zaberie.
budem vdacny za kazdu radu
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Mne na aktualnom Archu nerobi problem stahovat kluce z prednastaveneho serveru. Hej hej - ide to trochu pomaly a sem-tam mi niektory nestiahne (na druhykrat sa vsak uz zadari).
Mimochodom, prikaz pacman-key s parametrom --init by nemal stahovat ziadne kluce - mal by vytvorint novy zvazok klucov a vygenerovat Tvoj kluc, ktorym budes podpisovat Master kluce...
A koniec-koncov, ak nepotrebujes podpisovanie, mozes sa na to uplne vyflaknut...
Dam na tvoju radu a nabuduce skusim netinstal ;)