Wifi broadcom 4313
Skusal som iny kernel. Odinstalovat a opat nainstalovat kernel-firmware aj broadcom-wl a ich zavislosti. Stale je to to iste.
Pri boote som si vsimol hlasku:
udevd[172] could not find modul by name "wl"
Dalsia zvlastnost. Povodne mi wifi pripojenie oznacovalo ako wlan0 teraz je to oznacene ako lan1.
Skusal som rozne navody ako to spojazdnit: odstranovanie modulov wl, reinstalacia, odstranenie sietovych rozhrani a opatovne pridavanie no nie som ziaden linux guru a zrejme robim niekde chybu.
Vedel by mi niekto poradit? Pokial by ste potrebovali nejake vypisy a tak podobne tak mi dajte vediet ake a ako ich ziskam a rad ich tu dam.
Dakujem.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
lspci -v
Stačí tú časť, kde sa píše o Wireless.
01:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller (rev 01)
Subsystem: Hewlett-Packard Company Device 1483
Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 16
Memory at 90200000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: wl
Uf potrebujem radu.
Potom skús dať príkaz:
lsmod | grep wl
Ked nič nevypíše, tak skús:
modprobe wl
Potom skús či sa niečo zmenilo.
ndiswrapper som odstranil.
lsmode | grep wl nic nevypisalo
tak som dal modprobe wl
stav pripojenia je rovnaky. Vidim siete ale neviem sa pripojit.
Dal som aj restart. Zmenilo sa to ze sa mi v objavila ikonka bluetooth. Bluetooth sa da zapnut aj vypnut a telefonom ho nadetekujem takze asi je aj funkcne. Wifi zial nie.
Po restarte mi lsmode | grep wl vypise
wl 2438684 0
lib80211 14040 2 wl,lib80211_crypt_tkip
Mohol by si to sem kopírovať tak, aby bolo vidno všetko čo si napísal aj odozvu.
Lebo toto mi moc nehovorí: Po restarte mi lsmode | grep wl vypise
wl 2438684 0
lib80211 14040 2 wl,lib80211_crypt_tkip
Ešte by si mohol pozrieť výstup:
rfkill list
Ak treba tak doinštaluj program rfkill.
Chybu nehlási.
Napriek tomuto všetkému to wifi nefunguje.
Skús ovládač wl odinštalovať a znova nainštalovať.
Ak to nepomohlo, mal by si asi uvažovať nad použitím ovládača b43.
Potom instaluj:
firmware-b43-installer
b43-fwcutter
Potom restart.
Toto su nazvy .deb balikov ale nieco podobne najdes urcite aj .rpm
Spustil som si net_applet v konzole ako root aby som videl ci nehlasi nejaku chybu a tu je vysledok pokusu o pripojenie:
eth1 je oznacena moja wifi karta. Tu je vypis iwconfig:
Mimochodom vcera som si pozical aj USB wifi klucik D-link G122 a taktiez sa neviem pripojit na wifi ale vidim vsetky okolite siete. Problem asi nebude v ovladaci ale v nejakej konfiguracii.
lspci -v
a ešte:
ifconfig
Niekde na pastebin by si mohol dať výpis:
dmesg
ipw2100-firmware a ipw2200-firmware a uz mi ide. Divne ze broadcom potrebovala intef firmware... Ja to vidim na nejaky bug v Mageia2 lebo wifi mi donedavna fungovala aj bez toho.
Sice je wifi oznacena ako wired connection ale ide.
Tak dakujem za pomoc a ochotu.
Intel to má jednoducho už rokmi premakané. CPU, grafika, MB chipsety, ... Intel ovládače sú tu už roky, takže aj zriedkavé drobné chyby pri inštalácii/odstránení/upgrade ich ovládačov mali čas byť vychytané.