Klávesová skratka pre konzolu v štádiu bootovania
Mám problém, že mám 2 notebooky avšak jeden z nich s pokazeným displejom chcem používať ako server. Displej je pokazený tak, že ma hrozne malý jas, teda na ňom nič nevidno (musím si naň svietiť mobilom a byť naňom úplne nacapený, aby som aspoň niečo videl). Podarilo sa mi ho rozbehať na externý monitor, avšak omylom som zmenil chkconfig 2345 a odvtedy mi fedora nechce íplne nabootovať (vyzerá, že bootuje, ale pritom nezbehne nikdy do konca). Viem že existuje klávesová skratka aby som sa priamo dostal pri bootovaní do konzoly a nastavil si service sshd start aby som sa naň veedel pripojiť cez ssh a problém odstrániť , ale neviem si absolútne spomenúť aká je tá klávesová skratka. (Rozpísal som problém podrobnejšie, tak ak niekto má aj iný nápad ako to všetko opraviť, budem len rád)
Ďakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
V grube sa obvykle menia parametre v nabehnutom menu cez klávesu e. Čo ďalej závisí od toho čo chceš vykonať. možno postačí nox, možno vyhodenie parametra silent. Ale, po pamäti bez monitora to bude zábava. Radšej si tam aspoň na chvíľu daj monitor, kým neopravíš základ.
Pretože v tomto stave Ti nepomôže séria kláves ktoré máš postláčať v určitom poradí aj s určitým oneskorením, keďže nik okrem Teba nevie čo všetko si tam prestavil. A ty, nakoľko si asi nespomenieš, tak budeš musieť prepnúť zobrazovanie pomocou kombinácie kláves FN+F4 na externý displej ešte pred štartom systému aby si videl kam si sa aktuálne dostal.
Tak, a teraz je potrebné zistiť v ktorom kroku sa to zasekne. Skús vypnúť zobrazovanie toho teplomera, tak aby to ukazovalo čo to robí. Vlez do grubu, a vyhoď z riadku veci ako silent, splash a podobne.