Teraz to mám takto:
gcc test.c -o demo -I/usr/include/curl -l/home/radovan/C/test/curl/libcurl.so.4
pričom -I/usr/include/curl určuje kde sú zdrojové kódy knižnice , a tým druhým -l/home/radovan/C/test/curl/libcurl.so.4 som chcel zadať priamu cestu ku skompilovanej knižnici, ktorú bude už skompilovaný program využívať, a skúšal som to zmeniť aj za cestu čo je len ako priečinok kde je tá knižnica, ale výsledok je taký istý, sťažuje sa:
st/curl/libcurl.so.4 /usr/bin/ld: cannot find -l/home/radovan/C/test/curl/libcurl.so.4 collect2: error: ld returned 1 exit status
Dačo asi robím zle.
Statickú knižnicu (*.a) alebo objekt s kódom (*.o) prilinkuješ inak.
Uz ti odpovedal, ako to spravis - vid. prvy post.
Veľa zdaru.
jazyk programátorov je obvykle šifra. Pokiaľ sa ho nenaučíš, tak to budeš mať ťažké.
Inak, aký veľký problém je prilinkovať tú časť staticky? Asi nie, návodov je dosť.
Ono, taký nástroj by sa zišiel. Teda, skôr služba ako nástroj. Žiaľ, z nástupom dynamických stránok a zahltením webu reklamou prestal byť funkčný HTTP Head Request. Ten bol zodpovedný za vrátenie dátumu poskednej modifikáciesúboru alebo stránky.
V dnešnej dobe Ti to vždy hodí že je nová stránka. Už len preto, že tam prepnú reklamu z kolotoča. Takže, niečo takéto bolo nahradené pomocou RSS kanálov.
podla mna ten riadok ma vyzerat
gcc test.c -o demo -static -I/usr/include/curl -L/home/radovan/C/test/curl/ -lcurl
Pochopniu mozno pomoze moja stara prenaska
http://www.posterus.sk/srt2011/Unix_Linux-systemy_realneho_casu_2011/stranka_predmetu_URPI_FEI_STU/Entries/2011/10/1_Tretia_prednaska.html
Ak chceš riešiť programovanie v nejakej distribúcii, tak sa pozri na balíčky ktoré majú v názve -devel. V tomto prípade by to mal byť balíček libcurl-devel ktorý by mal byť súčasťou priamo dostupných balíčkov. Škoda, že to nenapadlo nejakého fedoráka poradiť skôr.
A s tým *-devel* to platí pre takmer všetky distribúcie. Okrem metadistribúcií ako je gentoo a jeho odvodeniny.