Nefunkčnosť napálených DVD
predmet tejto témy berte prosím len ako akési moje vyrozprávanie, ale ak by niekto poznal odpoveď, budem vďačný. Napaľovací program K3b používam už dlho a nikdy som s ním nemal problém. Či som napálil hudobné CD alebo filmy (AVI, DivX...), vždy bolo všetko bez problémov. Akurát dnes som napaľoval väčšie množstvo rozprávok pre syna, ako vždy v K3B a ani vo sne by ma nenapadlo, že ani jedno DVD z celkového počtu 4 ks prehrávač nenačíta. Už riadne nahnevaný som prekopíroval rozprávkové AVI súbory do Windows a pre istotu napálil iba jedno DVD v Nero. DVD sa v prehrávači okamžite načítalo a spustilo. Ach jaj - spotreba 8 DVD z toho 4 v koši. Kladiem si otázku, prečo sa DVD napálené v K3b nespustili, keďže zápis skončil úspechom pri každom. Veď som už cez tento program napálil veľa DVD a CD. Žeby už aj táto super aplikácia strácala na svojej kvalite? Ešte šťastie, že to boli DVD pre nás a nie pre niekoho iného.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
u mňa Brasero dosť blblo, to znamená takých 4z10 cd/dvd dodrbalo.
Toto hovorím ešte o časoch gnome2 v ubuntu.
A potom som skúsil skromný program Gnome Baker a ten išie výborne.
Keďže naozaj nepíšeš aké sú to chyby, tak ani nechceš riešiť problém. Navrhnutá alternatíva (použiť príkazový riadok) ku ktorej sa v tomto prípade prikláňam aj ja ostala nepovšimnutá. Takže, naozaj ako si písal, tak sa chceš len v Blogu vyrozprávať.
Inak, vzhľadom na uvedené skutočnosti je zbytočnou otázkou, či by nestálo za hriech zainvestovať pár Eur do prehrávača čo papá aj USB kľúčik. Ja som to tak svojho času vyriešil, resp. obišiel jadro problému.
Pravda je jedna, v Linuxe neexistuje príkaz na excluzívne používanie zariadenia, takže napaľovanie, pri používaní iných aplikácií občas končí fajlom. Nikdy sa toto neriešilo, hoci poznám človeka ktorý sa o to snažil a ostal ignorovaný.
Takže pokiaľ chceš v Linuxe úspešne napaľovať, spusť len napaľovací softvér a počkaj kým sa napáli, nič iné nerob. To by môhlo zabrať. Inak v Linuxe sa najlepšie napaľuje cez príkazový riadok a funguje to dosť spolahlivo.
QDBusConnection: session D-Bus connection created before QCoreApplication. Application may misbehave.
QDBusConnection: session D-Bus connection created before QCoreApplication. Application may misbehave.
KGlobal::locale::Warning your global KLocale is being recreated with a valid main component instead of a fake component, this usually means you tried to call i18n related functions before your main component was created. You should not do that since it most likely will not work
k3b(2323)/kdeui (kdelibs): Attempt to use QAction "view_projects" with KXMLGUIFactory!
k3b(2323)/kdeui (kdelibs): Attempt to use QAction "view_dir_tree" with KXMLGUIFactory!
k3b(2323)/kdeui (kdelibs): Attempt to use QAction "view_contents" with KXMLGUIFactory!
k3b(2323)/kdeui (kdelibs): Attempt to use QAction "location_bar" with KXMLGUIFactory!
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/kde4libs/+bug/959151
PS.: Ináč aplikácia K3b je výborná aplikácia na napaľovanie, ale bug je bug ...treba to opraviť.
:-(
A načo ? Ja nemám problém ...
;-)
odpovedal som to Tebe. Zas si zobral výskyt prvého reťazca z google a oznámil si že informácia o dočasnej nedostupnosti komponentu je chybou KDE. Bez ohľadu na to, či to súviselo s pôvodnou otázkou.
Ty máš nejakú averziu voči KDE?
;-)
Ale, vidím, že máš skúsenosti s takýmito typmi príspevkov. V pôvodnej otázke bilo priamo povedané, že človeku nejde o riešenie problému, takže len chcel vytiahnúť city od ľudí. A ľudia mu na to skočili. Ten sa musí dobre smiať na stoličke, že ako to tu vytroloval.
Predpokladal som, že máš skúsenosti na to aby si takéto chovanie odhalil. Čo myslíš, trafil som sa?
Niektoré veci chápeš lepšie a niektoré horšie.
Otázka prečo nemá význam. Je dopredu zodpovedaná.
Niektoré veci chápeš lepšie a niektoré horšie.
Toto bol plánovaný trolling, hneď od začiatku. Skús zrátať koľkých na to nachytal.
Používam výlučne KDE. Dokonca na Fedore, ktorá používa rolling release KDE, Takže bežím vždy na aktuálne uvoľnenej stabilnej verzii. A bez problémov. Aj K3B.
pripájam sa k ferri,
na školských Fedora 17, bežne používam aj KDE reláciu (samozrejme aj K3B) bez akýchkoľvek problémov, taktiež v Gnome 3 ide K3b bez problémov.
Je to veľký projekt a nedodržiavajú zaužívané veci ako v kernely, keď šiahnem na userspace tak to musí mať kurwa dôvod. V rámci pokroku si nectia užívateľov, teda nech si hovorí kto chce čo chce, ja nebudem ladiť ich chyby.
"To si si všimol skoro, veď to že sa tu nechcel riešiť problém napísal chalan čo zadával tému rovno v jeho prvej vete. Ešte pred opísaním problému.
Toto bol plánovaný trolling, hneď od začiatku. Skús zrátať koľkých na to nachytal." WlaSaTy - toto hádam nemyslíš vážne!!! Máš dojem, že sa tu na fóre zabávam?? Ak si prejdeš moje príspevky, myslím si, že v nich nenájdeš útoky na niekoho alebo nezmyselné zakladanie tém. Linux je moje hobby, ale predovšetkým ho užívam a pracujem v ňom. "Nevŕtam" do neho. Prostredie KDE sa mi páči a spokojní sú aj ostatní členovia rodiny.
Ak by som sa opäť vrátil k téme, tak ešte raz opakujem, že som nevedel presne, čo riešiť. Ak sa napaľovanie skončí hláškou "ÚSPECH" a vysunie sa CD, ktoré napokon aj tak nefunguje, ťažko opísať, kde je problém. Nebudem to znovu písať, že K3b mi normálne fungovalo.
Ja ďakujem všetkým za reakcie a keďže sa to tu zvrháva a uberá iným smerom ako má, a ešte k tomu sa to nakoniec obrátilo proti mne, označím túto tému za uzavrenú.
Takže, áno. myslel som to a stále to myslím vážne.
Keby si predsa len chcel riešiť daný problém nejako detailnejšie, tak sa neboj opýtať že čo si máš kde a ako pozrieť. Ale, ak nechceš a považuješ to už od začiatku za vyriešené, tak si to uži.