Zhasinanie monitora
Ako zistim ci mam pre grafiku nainstalovany spravny (alebo aspon nejaky) ovladac.
Mam totiz taky problem, ze pri presuvani okien mi na
1 sekundu zhasne monitor a potom sa rozsvieti, ak napr. otvorim vacsi obrazok, tak je to este horsie. Alebo ked si v linux minte spustim monitor systemu na celu plochu tak monitor sa vypina kazdych par sekund.
Konfiguracia:
Mint linux 14 s Mate (nie debian edition), skusal som aj Kubuntu, Ubuntu, Zorin OS cim novsie distro tym je to na toto nachylnejsie. Chcel som skusit aj Sabayon alebo Slax ale tie mi pri starte zamrznu.
grafika: ati radeon 9200
procak: athlon xp 2500+
doska: msi k7n2
Pred 2 rokmi som musel kupit novy LCD monitor, CRT-cko odislo. Tento mam pripojeny cez DVI (digital), ak ho pripojim cez VGA (teda analog), tak vtedy problem nemam, len obraz mam rozmazanejsi. Pripojene to cez analog mat nemozem pretoze, potom mam problem zase vo windowse (neviem nastavit vacsie rozlisenie ako 1600x1200, monitor je nativny 1920x1200)
Problem je iba pri DIGITALNOM pripojeni !
Dakujem.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Skôr odhadujem, že vzhľadom na vek tej karty (cca 10 rokov) jednoducho odišla elektronika okolo DVI portu.
Odporúčam pozrieť sa na typ dosky aby človek vedel aký typ AGP slotu udrží a pozrieť v bazári niečo za 10 až 20 Eur. Teda okrem pseudografiky zvanej Nvidia Vanta.