Mys sa automaticky vypina
mys pripojena cez USB sa automaticky vypina ked je notebook mimo najapania zo siete a ide len na baterku, vypne sa tak po 3 sec a potom musim kliknut a trva jej zas 2 sec kym sa zapne, je to velmi otravne
pozeral som rozne nastavenia mysi v systeme a power managnemnt nastavenia a neviem vyriesit problem
ak je notebook zapojeny do siete nieje ziadny problem
skusal som viacero mysi a urcite je problem niekde v OS
Linux Mint 14
vopred dakujem za odpovede
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Ako root otvor subor /etc/X11/xorg.conf a uprav/pridaj nasledovne.
Restartni po upravach x server. To by mala byt skratka ctrl + alt + backspace alebo das proste logout a prihlasis sa znovu.
Ak by nepomohlo, dakde som cital ze im pomohlo fixnut tento problem update Javy. Tak keby daco mas plan B, alebo novu mys plan C :D
Na forach bolo pisane ze ak ho nemas, mas ho vytvorit. Ak to nepomoze proste ho zmazes.
Nemas co stratit
alebo ako inak nastavit laptop-mode
a ten subor xorg.conf nevytvorilo, nemoze to byt tym, ze pouzivam optirun resp. bublebee ovladac na graficku kartu?
Java s myšou nemá ako súvisieť a definovanie myši natvrdo v konfiguráku už nemá zopár rokov mov opodstatnenie.
Ale, s5 k otázke. To odpojenie myši je sprevádzané zmiznutím z USB zbernice? Ak áno, tak má samotná myš zle nastavenú politiku šetrenia jej baterkou na HW úrovni.
bude to len nejake setrne opatrenie systemu Mint najskor
A WlaSaTy hento s konfigurakom bolo riešene v mint 13, takže to určite par rokov nebude.
Toto je iný problém. Tu je problém, že sa myš odpája a nie že sa po pripojení nastaví inak.
Odporučil by som skontrolovať pri najbližšej podobnej udalosti výpis z dmesg, či tam nie je niečo o vypínaní PCI, USB alebo myši. Ak je to pre zadávateľa španielska dedina, tak nech dá celý ten výpis niekam na pastebin a sem nech dá link.
tu je ten vypis dmesg
http://pastebin.com/tefnDJML
vidim tam nieco s freeze device atd, to je mozno ono. vypis je robeny ked je notebook na baterke a mys odpaja po par sec
ako postupovat dalej?
To si pripájal napájanie tak, že si zaklapol veko notebooku? Vtedy by som pochopil to, že sa to snažilo o suspend to ram ako je vidno z logu.
Ešte aj WiFi to v tom čase odpojilo a neskôr aj pripojilo.
a takto vyzera log, ked je notebook zapojeny v sieti a vsetko ide ako ma
http://pastebin.com/vDxbu0L5
Písal si, že sa Ti zakusne myš na pár sekúnd po tom, ako pichneš napájanie do notebooku. Logy tomu však nezodpovedajú.
Teraz píšeš, že si hybernoval, a pri prenudení nastala taká situácia ako si opisoval pred tým. V tomto prípade je to ale normálne chovanie keďže chvíľku trvá kým sa po prebudení počítača zobudia všetky periférie.
Nejako nie je jasné, či sa tá myš uspáva každú chvíľu keď sa baterka dobíja alebo či to nastane iba raz, po prebudení kým netrkneš do myši.
notebook ide na napajanie ->vsetko ide v poriadku, mys stale ide, neodpaja sa
notebook ide na baterku ->vsetko funguje ako ma, ale mys po 3 sekundach sa vypne (prestane svietit optika na nej), az po kliknuty sa zobudi a ide, a ak je 3 sec necinna, znova sa vypne. Ak snou vkuse nieco robim tak stale ide, ale staci zastat na cca 3 sec a vypne sa, je to velmi otravne
V poslednom logu som totižto nič divné okrem nejakej chyby HW nenašiel:
Je dosť možné, že ten zdroj už nestíha danú baterku živiť.
Máš tam k dispozícii aj iný OS v dual boote že by si oberil či je to len zlé ACPI alebo si skúsil aplikovať záplaty aby sa vylúčila chyba OS/ACPI?
najskor to bude nejaky sporic energie v linuxe, nejaky programik, ktory to spravuje, inak si to velmi neviem vysvetlit
baterka vydrzi 4 hod+, pri jej nabijani to nerobi, iba ak je system len na baterke
Skús sa pozrieť do režimu správy energie, klikátok je na to dosť. A skús aj potvrdiť či si aplikoval záplaty od kedy si to inštaloval.
odstranil som v software manazeri laptop-mode-tools, restartol a vsetko bezi ako ma, mys uz ide :-)
dakujem za pomoc a vyriesenie problemu
teraz som v minte skusil vypnut MATE-power manager nech sa nezapina pri startovany systemu a nema to ziadny efekt, mys robi stale to iste