Problem pri instalacii Fedora 18
Pouzivam Fedoru od 9, ale v 18 mam problem vobec zacat instalaciu:
Na NB mam teraz Fedoru 17 KDE a Win7, FedUp nechcem pouzit. Ked vlozim install DVD, tak vsetko OK az po disk, kde mi nic neponukne len cely disk preformatovat, pricom tam mam Win7. Cital som prirucku aj Fedora.cz, ale nic som nenasiel.
Dik za radu
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Zároveň si pozri zoznam súčasne známych bugs pre inštaláciu F18.
Len škoda, že mi už ostal pre Fedoru 18 už len ten virtuál.
Chyba v jadrách 3.5 a vyšších znamená stop pre viacerých používateľov nielen Fedory vlastniacich staršie ati mobility radeon grafiky.
https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=845745
Len neviem, kde teda vypnúť "Vybratá bola automatické rozdelenie disku", ak som takúto voľbu nikde nezadával.
Ďalej som nepokračoval, keďže som inštaloval do virtuálu. Vrátil som sa k automatickému deleniu.
Každopádne môžem potvrdiť, že ponuka ručného delenia tam je.
Ano, prečítal som si Tvoju otázku v kľude, máš pravdu.
Ad. Ručná inštalácia
Musíš vstúpiť do Menu (Tlačítko) Automatické rozdel disku, tam to je, sam som to pred pár dňami použil na čistú install, lebo sa mi výsledok FedUp nepáčilo
:-( :-(
Môžem aj pre ostatných potvrdiť, že ja by som na ich mieste možno aj počkal na Fedora 19, radšej ...
Na druhej strane - kedy bude 19?
+1 najhodnotnejsia odpoved. Je to smutne ze tolkokrat sa odlozil finalny datum vydania Fedory, a vysledok je taky aky je.
Velmi sa mi paci prispevok kolegu Aidamos-a, k chybe ohladne openSUSE 12.3 Beta 1 ::
http://www.opensuse.cz/novinka/vyslo-opensuse-123-beta-1#comment-31916
Ale pozor na búrky v šerbli.
Ako mi v hlave hovorí/spieva Majk Spirit - "Nebuďme Tragédi". Nie je to žiadna katastrófa, skôr je to dôsledok obrovského tempa a prekotného vývoja distra, aj toto sa stane ...a kritika chýb je samozrejme na mieste a pre dobro veci. Takže, kto sa nenáhli, nech počká na svoju májovú Fedoru 19. Ja osobne som presvedčený kľudas, že keď sa niečo prerába v motore, tak vytečie aj nejaký ten olej na zem.
Myslím si tiež, že sa polepší .... no, uvidíme (ja v to verím).
:-)
Komunita Fedora je naopak open-source komunita (samozrejme podporovaná od RedHat, ale relatívne oddelená od RedHat), jej projekty sú navrhované/riadené princípom "lepšie riešenie víťazí".
Symbióza Fedora komunity a RedHat je podobná napríklad symbióze BSD-komunít a Apple.
V okne Voľby inštalácie zaškrtnúť Chcem miesto toho prispôsobiť rozdelenie diskov sám, potom kliknúť na tlačidlo Pokračovať.
Dá mi možnosť nastaviť jazyk
Dá mi možnosť konfigurácie siete
Následne sa zjaví vybratý spôsob inštalácie
- tam je len ikona "automatického rozdelenia"
- vľavo dole je súhrn Ale nikde možnosť úpravy rozdelenia
Poprosím krok za krokom, aby som si overil, či takýto problém nemám len ja
Ďakujem
V hlavnom inštalačnom menu sa nachádzajú 3 kategórie:
- Lokalizácia (obsahuje Dátum a čas, Klávesnica)
- Softvér (obsahuje Zdroj inštalácie, Výber softvéru, Konfigurácia siete)
- Úložisko (obsahuje Cieľ inštalácie)
Nás zaujíma Cieľ inštalácie. Pravým tlačidlom myši kliknem na nápis Cieľ inštalácie. Dostanem sa do okna Cieľ inštalácie, kde vidím grafické znázornenie disku a dole vpravo tlačidlo Pokračovať.
Pravým tlačidlom myši stlačím toto tlačidlo ....