Virtualizacia a pripojenie
Mam: zakladny system a vnom virtualizujem cez kvm dalsi...
po tom,co som sa ripal vo vytvarani bridgu som si vsimol zaujimavy fakt, wget "nieco" mi proste nejde, wget: unable to resolve host address neviete scim by bol problem ?
hlavny stroj # This file describes the network interfaces available on your system
# and how to activate them. For more information, see interfaces(5).
# The loopback network interface
auto lo br0
iface lo inet loopback
iface eth0 inet manual
# The primary network interface
allow-hotplug eth0
iface br0 inet static
address 192.168.1.134
netmask 255.255.255.0
broadcast 192.168.1.255
network 192.168.1.0
bridge_ports eth0 virtualizovany stroj auto eth0 lo
iface lo inet loopback
iface eth0 inet static
address 192.168.1.2
netmask 255.255.255.0
broadcast 192.168.1.255
network 192.168.1.0
neviete poradit/vysvetlit,v tejto teme som uplne nevzdelany...
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Problém môže byť s dosiahnuteľnosťou DNS servra.
>neviete poradit/vysvetlit
Pokiaľ nespravuješ vlastný DNS server, tak je konfigurácia klientskej strany identická ako na desktope, tak aj vo virtualizovanom servri.
teda ak spravne chapem,malo by to byt takto?
budem mat 3 interfacy,z toho 1 bridge. teda
eth0 a eth1
pricom br0 --> bude bridge na eth1 pricom eth1 nebude mat pridelenu ip adresu?
root@server:/etc# cat resolv.conf
domain lan.bonet.sk
search lan.bonet.sk
nameserver 8.8.8.8
nameserver 8.8.4.4
nameserver 92.60.48.2
Nie nerozbehol... :-(
Ide Ti pripojiť sa aspoň niekam cez IP adresu, von alebo vnútri? A išlo to predtým?
totok je povodna varianta,bez mostiku,ide vsetko tak jak ma,vsak "default"
root@server:/etc/network# cat interfaces.orig
# This file describes the network interfaces available on your system
auto lo
iface lo inet loopback
allow-hotplug eth0
iface eth0 inet dhcp
totok je momentalne nadstavenie,s ktorym mi to moc nejde,viem sa nalogovat cez ssh aj na ten virtual aj normal masinu,kazde cez inu ip samozrejme
nebezi skoro nic,ned nejde,web cez textovy prehliadac lynx taktiez,apt-get nevie nacitat data z repozitara .... jedine co ide je sa pripojit na server... a mozno pingnut ruter,ale napr google.sk uz nie...
root@server:/etc/network# cat interfaces
# This file describes the network interfaces available on your system
auto lo br0
iface lo inet loopback
iface eth0 inet manual
allow-hotplug eth0
iface br0 inet static
address 192.168.1.134
netmask 255.255.255.0
broadcast 192.168.1.255
network 192.168.1.0
bridge_ports eth0
Inak, predpokladám že vnútornú sieťovú topológiu máš zabezpečenú. Bonet v petržalke poskytuje jednému človeku pripojenie len jedného počítača a to bez verejnej IP adresy. Takže predpokladám, že ten Hypervízor nemáš napublikovaný priamo do ich prípojky. A že používaš iný vnútorný segment ako poskytuje tvoj poskytovateľ. Tak isto predpokladám, že máš vlastný router. Či už ako krabičku čo Ťa schová, alebo je ten router samotný hypervízor alebo ďalšia virtuálka v ňom.
PS: Bonet nepoužívam, v Petržalke som nebol už dávno.
takze verejnu IP adresu mam,nie,nie je napublikovany rovno k nim je tam este router(samozrejme neoficialne)
pointa premostenia sietovky je v tom,aby som mohol bezat dake "testovacie virtualky",pricom by som mal 1. kde by mi proste bezal moj webik a ak by som napr,daco "pokaslal"na inych virtualkach,tak aby sa mi to nedotklo dostupnosti mojho webiku a sluzieb co mi tam bezia. taktiez v tom vidim obrovsku vyhodu,mat 1 system v ktorom bezim kvma hram sa vo virtualkach.. pricom kazda virtualka by bola dostupna z inej IP adresy,ktoru by daval moj ruter a tam,kde by bol moj web/atd... by proste presmeroval porty ,"port forwarding"
a mal som hit,ze prave cez premostovanie sa to da,teda by som mohol dat virutalke vlastnu IP adresu aby sa masina tvarila na sieti ako "dalsi" stroj
stou petrzalkou,chyba... petrzalka je predsa epicentrum civilizacie --hehe :))
Takže to daj naspäť a sprav si buď PAT (ak chceš len jednotlivé služby napublikovať), alebo NAT 1:1 pre tie určité IP adresy. Ale, ak máš len jednu verejnú IPku na 4 možné stroje, tak Ti ostane len PAT.
PS: PAT je port forwarding, resp Port Address Traversal a pre jeden webík to stačí.