Ziarovkova konspiracia

Sekcia: Ostatné 30.03.2013 | 02:29
fakt   Návštevník
Videli ste tento film -
To je neskutočné ako s nami vydrbávajú.

http://www.youtube.com/watch?v=MMJS1CdiW30
    • Re: Ziarovkova konspiracia 30.03.2013 | 13:51
      pistal   Návštevník
      Vdaka za link
    • Re: Ziarovkova konspiracia 30.03.2013 | 21:07
      Avatar chatpall   Používateľ
      preco vydrbavaju?

      znizuju uhlikovu stopu recyklaciou a tlacia prachy okrem akcionarom aj do technologii a su efektivnejsi. je to trosku tazsie na vysvetlovanie ale dnes vsetko co v elektronike je a z coho je, je na 98% znovupouzitelne. ak sa pri vyrobe v 90 rokoch pouzivali technologie s vymyslenym parametrom vplyvu na zivotne prostredie povedzme 90 (vyssie je horsie) tak dnes sa pouzivaju technologie s cislom 60.

      lepsia otazka znie ... naco su ludom epple, ifony, androidy, hriankovace, ofukatory listia, skartovace kazdej okotiny, pokokot plastovych vyrobkov, ktore nikdy nepouziju, zametace, rozsvecovace, hlasatory a ine vymyslene veci ? ak existuje trh tak vyrobok vznikne a bude sa predavat. skorej by som sa pozrel na tych spotrebitelov a ich motivacie vlastnit kokotiny. plno kokotin.

      ludia si tento dokument pozru a povedia si kokoti firemni - vydrbavaju s nami... Lenze to je dokument o TUR a nie o zlych zlych nadnarodnych korporaciach, ktore stoja za zlom a spinou sveta :) Nanestastie si za tym stojime my vsetci "moderny" ludia.
      NERUSTE TENTO UCET!!!
      • Re: Ziarovkova konspiracia 30.03.2013 | 22:56
        Avatar default Debian  Používateľ
        Si moc zaujatý, to čo hovoríš nieje objektívne. To, že si videl ako niekto kupuje veci a potom ich nepoužíva, môže byť síce pravda, ale to neznamená, že sú ľudia, ktorý to nevyužijú, tak napríklad ja mám telefón s androidom, a používam jeho vlastnosti a funkcie stále, napríklad nová aktualizácia androidu mi priniesla manuálne zaostrovanie objektov, a ja dosť často fotím s mobilom, rôzne dokumenty a blbosti v škole, ulahčuje mi to život, doma z neho chodím často na net lebo sa mi nechce pre každú prkotinu zapínať počítač, dokonca som cez neho prostredníctvom ssh nainštaloval gentoo, a bolo to veľmi pohodlné, to že sú ľudia čo nakúpia veci a nevyužijú ich , to je ich problém, ale to neznamená, že vec samotná je hovadina
        R.K
        • Re: Ziarovkova konspiracia 31.03.2013 | 11:39
          Avatar default Debian  Používateľ
          A toto už je síce neaktuálne, ale si vezmi, koľko vecí ti taký mobil vie zastúpiť: budík, hodiny, čiastočne počítač, fotoaparát, poznámkovač, ..... Nemusíš si kupovať všetko toto jednotlivo, to že už v dnešnej dobe to majú aj nesmartphony je jedno, tak či tak mi to do tej tvojej podstaty veci zapadá. Nepoznám žiadne blbosti v spotrebnej elektrotechnike, a aj keby dakto také veci vyrábal, ty predsa niesi nútený si nič kúpiť, oni majú právo si na to robiť reklamu, máš svoj úsudok, tak sa tu nehrajme na bezprávnych ľudí.
          R.K
          • Re: Ziarovkova konspiracia 31.03.2013 | 14:18
            Avatar chatpall   Používateľ
            o com to pises?

            niekto tu pridal dokument akoze o zlych nadnarodnych korporaciach (momentalne mimoriadne uspesny a vsetkymi moznymi alternativnymi nazormi podporovany hoax), popritom dokument rozprava o TUR a o spotrebiteloch.

            mne je jedno na co ty svoj telefon vyuzivas, na tychto strankach su obycajne ludia ktory svoj android, ios telefon vedia vyuzit, to ale niesu marketingovo cielova skupina pre tieto telefony - normalny spotrebitel si najde informacie a popozera sa presne po tom co potrebuje a najde to a kupi. to ale nie je to co sa na trhu deje. a preto som ziadal o vysvetlenie preco sa to deje - namieste toho mi to idpovedas nieco o par jednotlivcoch a o telefonoch

            a co sa tyka spotrebovavania zdrojov z ktorych sa veci vyrabaju, je vzdy lepsie uzavriet cyklus produktu v nejakom oharnicenom casovom useku, pretoze to je to na co sa technologie chystaju a to je to co je v zmysle TUR. na to tu je platna legislativa a smerovanie ktore chystaju odbornici, ktory sa nachadzaju na nejakej urovni v poznatkoch o spotrebe atd.

            je to velmi jednoduche, dnes sa v ramci mojej roboty recykluju veci ktore sa vyrabali v 70 a 80 rokoch. pomocou recyklacie nemusime do tohoto materialu vlozit energiu ktora uz do materialu bola vlozena, cize na vyrobu novych vyrobkov je potrebne minut menej energie a surovinovych zdrojov.

            pozriem sa len na jeden telefon - jeden telefon ma cca 120 g. z toho obsahuje cca 17 g "drahych" kovov, tychto 17 g kovov sme schopny z toho stareho telefonu dostat skoro bez straty. ked uvazujem zeby kvoli novemu mil. ios Epple mali vyrobit z novej suroviny 17 ton kovov tak sa mi otvara nozik vo vrecku. ide najma o to ze telefon po dvoch rokoch (platna legislativa) je moralne stary a firma z jeho vyroby uz spotrebovala vsetky zdroje na vyvoj noveho zariadenia, a na to nove zariadenie treba ziskat znova vsetky suroviny - lepsie je z "opotrebovanych" produktov ako z novych surovin. spracovat nove suroviny je predsa len vacsia zataz na ziv. prostredie ako recyklacia.

            a toto vsetko sa deje len preto lebo existuje dopyt po zariadeniach, ktore ludia nepotrebuju. ty svoj smartfon potrebujes lebo ocividne si na stranke kde sa zvycajne diskutuje o IT, cize asi ti nieje telefon len na okrasu. z mojho okolia maju uz pomaly vsetci smartfon, ale iba miziva cast ludi potrebuje smartfon a jeho funkcionalitu. doporucujem vsetkym pozriet sa na teoriu hranicnej uzitocnosti, pozriet sa na koncepciu TUR od EU, pozriet sa na platnu legislativu v ramci spotrebitelstva, to niesu vymyslene veci - ake su koncepty a od koho to vsetko pochadza sa da zistit, len sa tomu treba venovat - ja osobne som sa tomu venoval, venujem sa a kym ma zamestnavatel nepusti tak sa tomu venovat budem. venujem sa recyklacnym technologiam, navrhom novych produktov, minimalizovaniu zataze na ziv. prostredie, TUR atd.

            preto mam hladam stale odpoved na otazku, preco sprotrebuvavame co nepotrebujeme, co nie je pre nas funkcne dolezite a dokonca nam ani nepomaha zit kvalitnejsi a uspesnejsi zivot?
            NERUSTE TENTO UCET!!!
            • Re: Ziarovkova konspiracia 31.03.2013 | 14:35
              Avatar default Debian  Používateľ
              Ja som sa vyjadril čisto, len k tomu že sa sťažuješ, že si ľudia kupújú veci čo nepotrebujú. Tú recykláciu som neriešil. Aj keď to spolu súvisí. O výrobe spotrebného zbožia neviem nič, takže sa nemôžem vyjadriť.
              R.K
              • Re: Ziarovkova konspiracia 31.03.2013 | 14:50
                Avatar chatpall   Používateľ
                ok.
                NERUSTE TENTO UCET!!!
    • Re: Ziarovkova konspiracia 30.03.2013 | 23:37
      Avatar menom   Používateľ
      Dobrý film.
      Nenažranosť korporácií ničí tento svet.
      Či už po materiálnej alebo aj nehmotnej stránke.

      Kto chce nech konzmuje menej a kto chce viac, nech viacej.
      Každý má svoje šrámy na svedomí.

      Nenažratí majitelia (ktorým všetko prechádza) si môžu pospevovať:

      Jako hnízdo nalezla má ruka bohatství národů; jako se vybírají opuštěná vejce, tak jsem vybral celou zemi. Nikdo ani křídlem nezamával, nikdo zobák neotevřel a nepípl.
    • Re: Ziarovkova konspiracia 14.04.2013 | 17:56
      Avatar Miroslav Bendík Gentoo  Administrátor
      To že reálna a morálna životnosť zariadení sa skracuje je všeobecne známe. Naša ekonomika je postavená na neustálom raste (hm neustály rast ... raz si hádam ekonómovia uvedomia čo sú obmedzené zdroje, ak nie tak to budeme musieť pochopiť za nich). Ja momentálne používam 6 rokov starý notebook a ako linuxák morálnu zastaralosť zariadenia nepociťujem. U mobilov je to však iné. Stačí si uvedomiť, že na staršie modely hoc by to hardvérovo dokázali nie je možné aktualizovať OS čím sa krásne odstavia či už od bezpečnostných aktualizácii alebo aj od samotných aplikácií (keďže budú skompilované s novším API). Apple nám nádherne ukázal ako donútiť pomocou úplných blbostí ako mobilné aplikácie nakupovať stále novší hardvér (hoc životnosť súčasného by mohla byť najmenej 5 rokov) a výrobcovia telefónov s androidom to kopírujú s ešte kratšou morálnou životnosťou zariadenia. Nádherný svet z ktorého mi je na vracanie ...