spoľahlivé distro
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
RE: spoľahlivé distro 28.09.2013 | 19:48default Debian Používateľdebian, kľudne aj testing, dlho som ho používal, a je to to najspolahlivejšie a najstabilnejšie čo poznám, hoci aj testing vetvaR.K
-
RE: spoľahlivé distro 28.09.2013 | 19:54bedňa LegacyIce-antiX Administrátor+1 a ešte dodám, že s KDE mám len zlé skúsenosti. Najstabilnejšie sú rôzne boxi ako OpenBox, FuxBox, IceWM. Raz sa pohráš s konfiguráciu a tá sa nerozbije roky, páč tam niesu rôzne klikacie rozbíjatka ako v KDE atď.Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
-
RE: spoľahlivé distro 28.09.2013 | 19:56default Debian Používateľalebo ešte aj xfce, ak chce viac možností a vecí, ale pritom relatívne nenáročné a stabilné prostredieR.K
-
RE: spoľahlivé distro 28.09.2013 | 20:03Tomáš Vadina Fedora PoužívateľStabilné a dobre lokalizované ;-)
-
-
-
-
RE: spoľahlivé distro 28.09.2013 | 19:59Tomáš Vadina Fedora PoužívateľAhoj, ak nie si spokojný, vyskúšaj teda niečo nové. Môj osobný tip je Fedora, na ktorú som prešiel po piatich rokoch z Ubuntu. Na Fedore frčím už štvrtý rok a som spokojný. Dobrá voľba je aj Debian testing ako Už Default spomenul, pretože si deb-like distro už používal. Vyčleň si oddiel na disku kvôli dualbootu a vyskúšaj naostro. Rady ti tu budú padať podľa osobných preferencií používateľov, ale kým nevyskúšaš, nezistíš.
-
RE: spoľahlivé distro 28.09.2013 | 20:17MARTIN Návštevníkja viem že je to podľa osobných preferencií, ale to nie je zlé. osobná skúsenosť je najlepšia. Čo sa týka prostredia, skúšal som lxde, gnome, xfce, kde a openbox. Všetko v rámci ubuntu distribúcií a všetko s rovnakými problémami. Pri kde som skončil kôli určiťým konkrétnym veciam ktoré uľahčujú prácu, okrem toho 4.11 je čo do nárokov na hw celkom v pohode. Takže fedora a debian hovorite... Debian som skúšal v rámci mint-u ale bol to nie je distro ale boží trest :-) Tak asi skúsim ten debian. Dajú sa na debian aplikovať ppa?
-
RE: spoľahlivé distro 28.09.2013 | 20:58ano Návštevníkano
-
-
-
RE: spoľahlivé distro 29.09.2013 | 07:53MARTIN Návštevníkpozeral som si stránky fedory aj debianu. Ešte by som sa vás chcel opýtať, ako je to s lokalizáciou a kodekmi. Prípadne pridávaním repozitárov. Prípadne či sa nájde nejaký dobrovoľník čo by mi online bol ochotný poradiť cez talk v prípade nejasností :-)
-
RE: spoľahlivé distro 29.09.2013 | 23:39Tomáš Vadina Fedora PoužívateľVšetko potrebné nájdeš napríklad na českej Fedora wiki a na začiatok môžeš skúsiť klikátko Fedora Utils, ktoré ti pomôže s kodekmi či repozitármi.
-
-
RE: spoľahlivé distro 29.09.2013 | 09:54WlaSaTy NávštevníkGentoo. Z jeho povahy si dovolím tvrdiť, že keď Ti na ňom niečo nejde, tak to nie je jeho chybou.
-
RE: spoľahlivé distro 29.09.2013 | 10:35Martin Návštevníkno práve som si to viac-menej pozrel /viac pozrel a menej rozumel/ na distrowatch, neviem či by som to gentoo zvládol, inštalácia programov, aktualizácie... je to aj trochu blbuvzdorné? Kliknem a idem? Vyskúšal by som to.
-
RE: spoľahlivé distro 29.09.2013 | 12:07default Debian PoužívateľKliknem a idem? rofl :DR.K
-
RE: spoľahlivé distro 29.09.2013 | 12:35martin Návštevníkno aby som to vysvetlil. počítač používam na prácu. nechce sa mi furt niečo štelovať a riešiť. potrebujem aplikáciu, označím v synapticu a nainštalujem. tak som to myslel.
-
RE: spoľahlivé distro 29.09.2013 | 12:43WlaSaTy NávštevníkPre takýchto ľudí a ich firmy existujú distribúcie majúce v názve enterprise desktop . A ak sa Ti vyslovene nechce, tak využi k tomu dodávanú platenú podporu.
-
RE: spoľahlivé distro 29.09.2013 | 12:49Tommy Angelo NávštevníkTym padom Gentoo nie je pre teba. Wlasaty to myslel ironicky, ale pritom pravdivo.
-
-
-
-
-
RE: spoľahlivé distro 29.09.2013 | 13:02MARTIN NávštevníkNo veď to je v poriadku :-) Skrátka nemám čas riešiť že nejde wifi, nepripojím externý disk, zhasne monitor po aktualizácii a podobné veci. Tam vlastne smerovala moja otázka, či je to v každom distre podobné alebo či existuje niečo pre bežného užívatela. Teraz skúšam ten debian, no nejde wifi :-) Skúsim sa s tým pohrať ešte, keď nie, skúsim tú fedoru. Ale v každom prípade by som sa radšej venoval rodine ako wifine :-)
-
RE: spoľahlivé distro 29.09.2013 | 16:44brixby NávštevníkSo ziadnymi problemami som sa nestretol pri kombinacii ThinkPad T410+Kubuntu, aj ked nie som prave priaznivec *buntu. Ono asi zalezi na HW. Okrem fingerprint readera, ten som nekonfiguroval, ostatne slapalo vsetko bez velkej prace a nastavovaciek. A horeuvedene sa tyka aj KDE prostredia. Podotykam este, ze to je moj pracovny stroj 10h denne.
-
-
RE: spoľahlivé distro 29.09.2013 | 21:46lamix NávštevníkDebian funguje spolahlivo
-
RE: spoľahlivé distro 29.09.2013 | 23:30Martin Návštevníkdebian som dal ale nešla mi na nb wifi. no a kdeže som nemal net tak aj pán google mi prd poradil :-) Teraz sa mi aktualizuje mint debian, tam wifi ide. Tak uvidím. Pre istotu dám ešte ťahať fedoru, keby bol lmde nepoužitelný po aktualizácii :-) Dúfam že už trafím niečo s čím sa nebudem musieť babrať vo voľnom čase. Nie je to moje hobby :-)
-
RE: spoľahlivé distro 29.09.2013 | 23:38bedňa LegacyIce-antiX AdministrátorCrunchbang je vychytaný Debian s OpenBoxom.Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
-
RE: spoľahlivé distro 29.09.2013 | 23:44Tomáš Vadina Fedora PoužívateľMyslím, že OpenBox je trochu geekovský na bežné domáce žuvanie pre rodinu :)
-
RE: spoľahlivé distro 29.09.2013 | 23:51bedňa LegacyIce-antiX AdministrátorTo je taký zle zaužívaný názor, opak je pravdou, je to úplne user friendly, je pravda že najprv si je dobré upraviť konfiguráky, čo je čistý texťák a všetky premenné po anglicky, čo dnes spraví hocijaké školou povinné dieťa. Výhoda je že sa ti do nich neserú všelijaké autokonfigurátori a stále to funguje rovnako, aj po rokoch.Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
-
-
-
RE: spoľahlivé distro 29.09.2013 | 23:45Tomáš Vadina Fedora PoužívateľMint máš Cinnamon alebo Mate?
-
RE: spoľahlivé distro 30.09.2013 | 05:08Martin NávštevníkMint mám mate. Cinnamon som skúšal pár krát v minulosti, ale nejako som tomu neprišiel na chuť. A hlavne mi to robilo stále hlúposti. Openbox si doinštalujem vždy, používam to keď strihám video, aj keď neviem či o má zmysel. Mate je fajn, ale dolphin aj jak musím doinštalovať, bez toho sa nedá :-)
-
-
-
-