Caute, uz istu dobu zhanam notebook do 850€ Niektore firmy ponukaju za tu cenu 4 jadrove notebooky, ale tie lepsie ako napr. DELL len 2 jadrove. Viem ze za znacku sa plati, ale pod znackou by som predpokladal uz aj kvalitu. Notebook vyuzivam obcas na tvorbu nejakeho videa, upravu fotiek + beznu kancelarsku pracu. Neviem ci by to dvojjadro utiahlo. Aj ked tie masiny co pozeram maju 1-2GB pamat grafickej karty. Kedze casto cestujem tak desktop sa mi kupovat neoplati. A zhanam stroj ktory by fakt par rokov potiahol a nerozsypal sa mi hned potom ako skonci zaruka. Nevedeli by ste mi poradit? A hlavne to ci ist do 2 ci do 4 jadier. Vopred dakujem za odpovede.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
moja skúsenosť, spracovaním videa sa živím. A používam pc aj notebook s dvomi jadrami. A kým sa mi prepočítava video, v druhom okne robím obal v gimpe. Bez problémov (aj s prostredím kde)
Ahoj,
daj sem presný výpis alebo linky na tie 850 Eurové NB so 4-jadrovým procesorom. Zároveň napíš viac-menej presný zámer použitia takéhoto NB (aplikácie). Treba posúdiť VŽDY konkrétne NB značky+typ , ináč je to iba debata o ničom. :-)
Všetko záleží od toho, ako sa budeš modliť. Jednoducho povedané akú budeš mať šťastnú ruku. Pred piatimi rokmi som kúpil notebook acer extensa s jednojadrovým procesorom a 2 GB RAM v cene okolo 300 Eur. Nemal som peniaze nazvyš, tak som sa rozhodol pre to na čo som mal. Notebook dodnes fachčí, nie je síce najrýchleší ale šľape. Zhruba v tom istom čase si švagor kúpil na radu obchodníka super notebook zo super bussines triedy v cene cez tisíc Eur. Hneď po kúpe mu blbla wifina. Niekde išla, niekde nie. Predajca sa bol pozrieť osobne u neho na firme, že wifi stále vypadáva a tak ho poslali na reklamáciu. Po niekoľkých dňoch sa notebook vrátil s oznámením neoprávnená reklamácia a musel si zaplatiť poštovné. Predajca poslal svojho technika, nech on skúsi zistiť v čom môže byť problém, Nakoľko doma mu wifi fungovala OK a na firme 0 bodov, stále vypadávala. Nakoniec odinštaloval nadstavbu ovládajúcu wifi priamo od výrobcu a ponechal iba ovládač operačného systému. Potom mu ž wifi fachčilo všade. Celkovo však bol jeho bussines notebook rýchlostne ako môj acer. Dnes už je v počítačovom nebi a mne dcéra ešte stále k spokojnosti používa starý, ale funkčný acer. Samozrejme kvalitné komponenty dávajú silný predpoklad, že notebook bude fachať ako má, avšak nie vždy to platí na 100%. Dobrý predpoklad je, že štvorjadro je viac, ako dvojjadro. Takže rozhodni sa pre kvalitu a hlavne Ti prajem šťastnú ruku. Ak chceš bližšiu radu od ostatných, urob ako píše dodoedo, čiže vyber niekoľko ponúk a uvidíš, čo poradia odborníci.
pozri napr. http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html
http://www.cpubenchmark.net