Vyber notebooku 2 alebo 4 jadra?

Sekcia: Ostatné 13.03.2014 | 07:41
Avatar chaser Debian  Používateľ

Caute, uz istu dobu zhanam notebook do 850€ Niektore firmy ponukaju za tu cenu 4 jadrove notebooky, ale tie lepsie ako napr. DELL len 2 jadrove. Viem ze za znacku sa plati, ale pod znackou by som predpokladal uz aj kvalitu. Notebook vyuzivam obcas na tvorbu nejakeho videa, upravu fotiek + beznu kancelarsku pracu. Neviem ci by to dvojjadro utiahlo. Aj ked tie masiny co pozeram maju 1-2GB pamat grafickej karty. Kedze casto cestujem tak desktop sa mi kupovat neoplati. A zhanam stroj ktory by fakt par rokov potiahol a nerozsypal sa mi hned potom ako skonci zaruka. Nevedeli by ste mi poradit? A hlavne to ci ist do 2 ci do 4 jadier. Vopred dakujem za odpovede.

    • RE: Vyber notebooku 2 alebo 4 jadra? 13.03.2014 | 08:22
      Avatar Martin   Návštevník

      moja skúsenosť, spracovaním videa sa živím. A používam pc aj notebook s dvomi jadrami. A kým sa mi prepočítava video, v druhom okne robím obal v gimpe. Bez problémov (aj s prostredím kde)

    • RE: Vyber notebooku 2 alebo 4 jadra? 13.03.2014 | 09:21
      Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ

      Ahoj,

      daj sem presný výpis alebo linky na tie 850 Eurové NB so 4-jadrovým procesorom. Zároveň napíš viac-menej presný zámer použitia takéhoto NB (aplikácie). Treba posúdiť VŽDY konkrétne NB značky+typ , ináč je to iba debata o ničom. :-)

      G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
    • RE: Vyber notebooku 2 alebo 4 jadra? 13.03.2014 | 12:23
      Avatar Ján Šuvada Linux MINT 20 MATE, EdUbuntu 23.10, Windows 11  Používateľ

      Všetko záleží od toho, ako sa budeš modliť. Jednoducho povedané akú budeš mať šťastnú ruku. Pred piatimi rokmi som kúpil notebook acer extensa s jednojadrovým procesorom a 2 GB RAM v cene okolo 300 Eur. Nemal som peniaze nazvyš, tak som sa rozhodol pre to na čo som mal. Notebook dodnes fachčí, nie je síce najrýchleší ale šľape. Zhruba v tom istom čase si švagor kúpil na radu obchodníka super notebook zo super bussines triedy v cene cez tisíc Eur. Hneď po kúpe mu blbla wifina. Niekde išla, niekde nie. Predajca sa bol pozrieť osobne u neho na firme, že wifi stále vypadáva a tak ho poslali na reklamáciu. Po niekoľkých dňoch sa notebook vrátil s oznámením neoprávnená reklamácia a musel si zaplatiť poštovné. Predajca poslal svojho technika, nech on skúsi zistiť v čom môže byť problém, Nakoľko doma mu wifi fungovala OK a na firme 0 bodov, stále vypadávala. Nakoniec odinštaloval nadstavbu ovládajúcu wifi priamo od výrobcu a ponechal iba ovládač operačného systému. Potom mu ž wifi fachčilo všade. Celkovo však bol jeho bussines notebook rýchlostne ako môj acer. Dnes už je v počítačovom nebi a mne dcéra ešte stále k spokojnosti používa starý, ale funkčný acer. Samozrejme kvalitné komponenty dávajú silný predpoklad, že notebook bude fachať ako má, avšak nie vždy to platí na 100%. Dobrý predpoklad je, že štvorjadro je viac, ako dvojjadro. Takže rozhodni sa pre kvalitu a hlavne Ti prajem šťastnú ruku. Ak chceš bližšiu radu od ostatných, urob ako píše dodoedo, čiže vyber niekoľko ponúk a uvidíš, čo poradia odborníci.

      "Keď ľudožrút používa vidličku a nôž, znamená to pokrok?"
      • RE: Vyber notebooku 2 alebo 4 jadra? 13.03.2014 | 13:38
        Avatar Ján Šuvada Linux MINT 20 MATE, EdUbuntu 23.10, Windows 11  Používateľ
        "Keď ľudožrút používa vidličku a nôž, znamená to pokrok?"
        • RE: Vyber notebooku 2 alebo 4 jadra? 13.03.2014 | 13:45
          Avatar Ján Šuvada Linux MINT 20 MATE, EdUbuntu 23.10, Windows 11  Používateľ
          "Keď ľudožrút používa vidličku a nôž, znamená to pokrok?"