Ahojte
Mám takú otázku či niekto z Vás nepoužíva klienta Wuala na linuxe. Nainštaloval som ho všetko funguje ako má len som zistil nakoľko je tento klient na jave, že mi java vyťažuje procesor aj na 50-60%. Na výkone to zatiaľ nebadať ale počítač je vkľude ostatné procesy majú 0,2-0,8% z výkonu procesora a java 50%
Dá sa s tým niečo urobiť alebo je to daň za javu. Ak hej existuje ešte nejaký cloud čo má klienta na linuxe a čo nieje dropbox (ten využívam na prácu) a google drive nechcem z princípu.
Ďakujem
Potrebu cloudu ktorý o sebe tvrdí že je kryptovaný tu rozoberať nebudem. V zadarmovej edícii má 5G, tak malú pamäťovú kartu som nevidel už dávno.
Buď sa pozri po niečom čo zvláda WebDAV, alebo si urob vlastný cloud napríklad cez NAS/Router.
Toto je len dočasné riešenie. Vlastný cloud si spravím len musím dokúpiť disky. Zatiaľ ani nepotrebujem ani väčšie miesto ako 5GB.
Cloudov čo zvládajú WebDAV je dosť, napr. ruský yandex. Ale všetky majú obmedzenie na veľkosť súboru. Mimochodom, aj spotreba elektriky je kritériom ak to má bežať 7x24.
Java to je past vedle pasti. Vďaka licenciám má väčšina distribúcií v sebe nejaké slobodné riešnie Javy a tie stoja za pikaču. Jediné funkčné je bohužiaľ od Oracle, to keď si stiahneš, tak to zázračne spadne na pár percent, len to zas bude mať zmluvu požehnanú diablom a tristotisíc patentov. Vitaj v korporátnej demokracií.
Neviem čo sa stalo, zrazu to spadlo ani nie na jedno percento.
Nič som nerobil, nič som nenastavoval. asi týždeň to bolo na 15-60% a teraz do jedného percenta
Aktualizácia systému?
Nie, zase sa to vrátilo do starých koľají, momentálne vyťaženie procesora 55% a ztoho java 53%
Ako som písal, keď som používal NetBeans, tak Java behala dobre len pod jvm od Oracle, všetko ostatné je sprasené a žere procesor. Takže pokiaľ chceš aby to chodilo dobre pozri sa ako si sa na stránky Oracle, to ich VM je tak desať a viac krát rýchlejšie a nežerie procesor.