Javascript...Ako odovzdat parametre?

Sekcia: Programovanie 04.05.2014 | 23:54
Avatar 01Laky Fedora 20,Android,Windows 8.1 PRO  Používateľ

Ahojte...Ako mam odovzdat parametre mojej funkcii?

<form name="formular1">

   <div class="Form_Text">Zadaj meno : </div><input name="meno"  type="text" class="Text_Area" />

   <input type="button" value="Over" class="ClickMeButton" onclick="form_vypis(formular1,meno);"/>

</form>

a v scripte je funkcia takto : 

function form_vypis(a,b) {

  window.alert(document.a.b.value);

}

    • RE: Javascript...Ako odovzdat parametre? 05.05.2014 | 11:27
      Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
      alert('Hodnota 1: '+a+' , hodnota 2: '+b);
      • RE: Javascript...Ako odovzdat parametre? 05.05.2014 | 22:08
        Avatar bedňa antiX, Devuan, LegacyIce  Administrátor

        Prvku s ktorým chceš pracovať priradíš "id", potom si ho cez getElementById prečítaš.

        <script>
        function form_vypis() {
        
          alert('Hodnota je: ' + document.getElementById ("meno").value);
        
        }
        </script>
        
        <form name="formular1">
        
           <div class="Form_Text">Zadaj meno : </div><input id="meno" name="meno"  type="text" class="Text_Area" />
        
           <input type="button" value="Over" class="ClickMeButton" onclick="form_vypis();"/>
        
        </form>
        

        </code>

        Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
        • RE: Javascript...Ako odovzdat parametre? 05.05.2014 | 22:30
          Avatar 01Laky Fedora 20,Android,Windows 8.1 PRO  Používateľ

          Aj k tekemuto zapisu som sa uz dostal,len par stranok v knizke dalej :) Ale dakujem...V postate jednoduche riesenie je <form name="formular1">

             <div class="Form_Text">Zadaj meno : </div><input name="meno"  type="text" class="Text_Area" />

             <input type="button" value="Over" class="ClickMeButton" onclick="window.alert(document.formular1.meno.value);"/>

          Aspon pre tento priklad co som robil...Mne slo hlavne pochopit to...Co ked nastane situacia,ze tych formularov bude viac?Potom formular.meno,na tento sposob radsej...

    • RE: Javascript...Ako odovzdat parametre? 05.05.2014 | 22:31
      Avatar 01Laky Fedora 20,Android,Windows 8.1 PRO  Používateľ
      document.getElementById ("meno").value) Sa da ako pouzit ked ich je viac?
      • RE: Javascript...Ako odovzdat parametre? 06.05.2014 | 10:49
        Avatar bedňa antiX, Devuan, LegacyIce  Administrátor

        Každý prvok musí mať jedinečné "id", hocikde v skripte si jeho obsah potom prečítaš. Prípadne opačne priradíš mu hodnotu napr.

        document.getElementById ("meno").value = "01Laky";
        
        Odkazom môžeš meniť napr. "href", divom "innerHTML", príklad:

        <a id = "meno" href = "http://linux.com">linux.com</a>
        document.getElementById ("meno").href = "http://linuxos.sk";
        document.getElementById ("meno").innerHTML = "linuxos.sk";
        
        <div id = "meno">Pôvodný text</div>
        document.getElementById ("meno").innerHTML = "Nejaký text";
        

        Pri tvorbe webu treba rozmýšľať webovo a nie ako keď píšeš klasickú aplikáciu. Veľa vecí je asynchrónnych, riadených udalosťami, ako aj ten tvoj príklad je riadený udalosťou onClick.

        Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
        • RE: Javascript...Ako odovzdat parametre? 07.05.2014 | 22:47
          Avatar 01Laky Fedora 20,Android,Windows 8.1 PRO  Používateľ

          Dakujem velmi pekne... :) Pochopene,zvladnute :)