Zdravím všetkých a 32bit knihovníkov zvlášť. Mám Xubuntu 13.10/ 64bit a žijeme vo vzájomnej zhode a porozumení. Potrebujem však rozchodiť jeden programík (mimo repozitárov), ktorý si dáva tieto podmienky:
1. potrebuje takéto 32bit knižnice
1.1 glibc (libc.so.6) version 2.9 or later
1.2 libstdc++ (libstdc++.so.6) verrsion 3.4 or later
1.3 libXext (libExt.so.6)
1.4 libXi (libXi.so.6)
1.5 libXtst (libXtst.so.6)
2. distribúciu, ktorá používa System V
3. X Window System s desktopom KDE alebo Gnome
Keďže nie som programátor, za první nevím co to je a za druhé mně to uráží :) Takže si dovolím otázky:
1.1 ako to doinštalovať?
1.2 ako to doinštalovať?
1.3 Gúgl poradil apt-get install libexet6 bude to fungovať?
1.4 Gúgl poradil apt-get install libxi6 bude to fungovať?
1.5 ako to doinštalovať?
2. používa môj Xubík System V ?
3. keďže mám Xfce tak neviem, či som ok
Pozn.: počas inštalácie naozaj tie knižnice chýbali, Xubík mi hlásil napr: *** Checking kernel version (2.6.27 or later required)... *** Checking for glibc... This product requires the 32-bit GNU C Runtime Library (glibc) version 2.9 or later. Your system may need to be upgraded before installation can succeed.
Za pomoc vyhlasujem pochvalu pred čítajúcim publikom, za pomoc vedúcu k vyriešeniu pivo v našej 300-ročnej krčme :)Ďakujem.
Skús nainštalovať 32bit knižnice príkazom
@bedňa: vďaka, dal si mi záchytný bod a našiel som aj toto:
sudo apt-get install libc6:i386
sudo -i cd /etc/apt/sources.list.d
echo "deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu/ raring main restricted universe multiverse" >ia32-libs-raring.list
apt-get update
apt-get install ia32-libs rm /etc/apt/sources.list.d/ia32-libs-raring.list
apt-get update exit sudo apt-get install gcc-multilib
A nenaťahá mi tam zbytočne knižnice, ktoré nepotrebujem? A čo sú to vlastne tie knižnice kua? Veď program má fachčať a nie loziť do knižnice...
Program bez kniznic ti fachat nebude.
A skusal si dat nieco ako:
alebo
Neskúšal som, zatiaľ iba "ťahám rozumy". Príkazy si potom pozriem aj s parametrmi, aby som presne vedel čo robím.
No najskor by si mohol teda urobit Update systemu resp rovno na verziu 14.04 (to je ten druhy prikaz)
Ešte taký mesiac počkám, pokiaľ mám na 13.10 podporu. Potom uvidíme, kandidátov mám viac.
hupni do Manjara :) za vyskusanie nic nedas...
U mňa je to zatiaľ pekná schíza. Jedno "ja" hovorí nemeň (Xubi mi chodí eňo-neňo) druhé skús nejakú haluz... Ale to už som slightly off topic k téme.
Ozaj a o aky program ide? Mozno ho niekto uz rozbehal a ani otom nevies. Ked nepovies nazov tak sa tazsie pomaha.
Volá sa Multilink, je to monitorovací sw na UPS a zároveň sw na shutdown PC v prípade výpadku siete.
Aku mas UPS-ku? Typ? K tomu "off topic". Urcite skus, aspon virtual alebo live. Alebo si ho hod na druhu particiu.
Nejde o UPS-ku, ale o ten soft. Chcem ho skúsiť pod mojim Xubíkom. Inak, škoda kua že sa v BA alebo okolí nerobia nejaké stretká, kopu vecí by sa dalo prejednať neformálne pri pive a konečne by som videl živého Linuxáka :)
Ide o UPS-ku, lebo pokial mas APC smart UPS tak tam je iny soft ktory pekne bezi aj pod 32 aj 64.
A preco zrovna v okoli BA?? :) Ja by som uvital skor okolo TN.
Vzhľadom na to, že Linux má už dávno možnosti monitorovať UPS aj s vytváraním štatistík, tak usudzujem že to chceš do práce. Domov by bol ten SW ako kanón na vrabce. V práci by mala byť inštancia takéhoto programu na dedikovanom počítači ktorý spadá pod High Availability, hoci aj virtuálke v clustrovanej farme. A tam sa jednoducho podriaďuje OS potrebám aplikácie.
Ak to chceš len na hranie, tak si nahoď ten balík spetnej kompatibility a povedz či ten SW na UPSky išiel nahodiť. A hlavne si pozri návod na inštaláciu. Ale mám taký divný vodojem, že to bude chcieť aj kadejakú javu a bohviečo iné.
PS: Stretká sa v BA robievali, v Progressbare.
Do práce to nepotrebujem, to by som si nedovolil tuná otravovať kvôli nejakej komercii. Trocha som s tým ešte večer zápasil, doinštaloval kopu knižníc, zatiaľ to nechodí. Mám čo študovať.
Ďakujem všetkým za rady.
Admin: môžme tému uzavrieť
PS: škoda, že už to nefunguje, podľa mňa by sa bolo o čom rozprávať.
Však sem hoď chybové hlášky a nejak to roztlačíme.
@bedňa: dik za ochotu, ako som už písal, nejaké tipy ste mi dali a terazky je rad na mne potrápiť starnúcu sivú kôru. Ešte raz Thank you all