Zdravicko panove.
Skusam nahradit rsync programom obnam.
Uz som krasne vsetko rozbehal. Len mam maly dotaz. Dokaze obnam zalohovat aj jednotlive subory (napr.: nieco.cfg) alebo len to co je v zlozke?
Potreboval by som v zlozke A zalohovat subor .cfg a podzlozky. Tie som nasypal ale subor nie. V logoch je:
2014-09-02 15:29:28 INFO obnam version 1.6.1 starts 2014-09-02 15:29:28 INFO Backup starts 2014-09-02 15:30:29 CRITICAL Traceback (most recent call last): File "/usr/lib/python2.6/site-packages/cliapp/app.py", line 190, in _run self.process_args(args) File "/usr/lib/python2.6/site-packages/obnamlib/app.py", line 175, in process_args cliapp.Application.process_args(self, args) File "/usr/lib/python2.6/site-packages/cliapp/app.py", line 539, in process_args method(args[1:]) File "/usr/lib/python2.6/site-packages/obnamlib/plugins/backup_plugin.py", line 281, in backup self.repo.lock_client(client_name) File "/usr/lib/python2.6/site-packages/obnamlib/repo.py", line 438, in lock_client self.lockmgr.lock([client_dir]) File "/usr/lib/python2.6/site-packages/obnamlib/lockmgr.py", line 81, in lock self._lock_one(dirname) File "/usr/lib/python2.6/site-packages/obnamlib/lockmgr.py", line 68, in _lock_one raise obnamlib.LockFail('Lock timeout: %s' % lock_name) LockFail: Lock timeout: 7845097522026429163/lock
Pokial vyhodim jednotlive subory a budem sypat iba zlozky tak to prejde.
Nemozem sa dopatrat k rieseniu. Ak tu je clovek znaly obnam-u tak budem rad. Dikes.
Vzhľadom na to, že príkaz backup pre program obnam očakáva directory, tak je len malá pravdepodobnosť že to pôjde. Podľa zbežne pozrenej dokumentácie nemá filter pre zálohu definovaných súborov, ale má filter na súbory ktoré sa majú vynechať pri zálohe a na súbory ktoré sa majú obnoviť.
Jo to som cital aj ja. Asi ostanem pri rsync-e.