dobry den prosím o radu raz sa mi sekol pc tak som ho reštartoval a ked sa zapol naskočilo konto a bola iba čierna obrazovka na ktorej je kurzor. a ked vojdem kurzorom do laveho horneho rohu naskoči kusok obrazovky v tom rohu. kedze mam zapnutu funkciu automaticky zapnut skype po zapnuti pc naskoči skype. ked sa dam do konta quest všetko ide lenze tam sa všetko vymaze po vypnuti prosim poradte my dopredu dakujem.
nezapne hl konto
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Prepni sa do konzoloveho prostredia a skus sa tam prihlasit pod svojim kontom. Pripadne ak mas povoleneho roota tak pod nim.
A potom si skus vyrobit noveho "seba".
Co mas vobec za system?
kubuntu 14.04
napisali by ste mi/poslali neaky podrobny navod ?
Nevykaj mi, mozno som mladsi nez ty ;)
Mozno vecer budem mat cas. Nieco to zosmolicham.
okej a stačil by mi ako zapnem konzolu a spustim ceznu nastavenia systemu a tam by som už vytvoril nove konto dal spravcu a stare zmazal...
Ctrl+Alt+F1
Sa changenes z Desktop mode na Console mode.
prihlas sa pod svojim kontom (pokial to pojde)
Potom vytvor noveho uzivatela s heslom a cez program MC si presyp data do noveho
No som v konzole a ako sa prihlasim pise mi meno pc a login tam sa da pusat a potom mi tam pise password a tam nejde pisat...
ach...
No dobre teda. Takze uplny zaciatocnik. Okay
Zadas meno - to je vidiet
Vypyta si heslo --- Zadas ho - ale heslo nebyva viditelne, cize ho tam natukas a das Enter.
Budes prihlaseny. Zadas:
Vypyta si heslo --- Zadas ho - zasa nie je vidiet - a Enter
Vytvoris noveho usera
Spusti MC
Prejdi do svojeho adresara (/home/user/) a prekopiruj si svoje data, teda ak nejake chces a ak nejake mas.
Potom zadaj trebars
a ked nabehnu X-ka tak sa prihlas pod svojim novym userom a porob si tam poriadky, pribadne vymaz stareho atd
Chýba tam jeden dôležitý krok, sudo chown na tie cieľové konfiguráky. Bez toho to obvykle dosť blbne.
Ano, ano.
Ale skor som myslel nech si prenesie nejake subory co tam ma osobne nez konfiguraky.
Kedze mu to tam blblo a nevieme co to bolo + user skill = radsej byt opatrny a neprenasat .conf
Ved si ich spravi znova ked sa prihlasi.
Tak na svoje dáta. Keby chcel napríklad dokončiť zmeny v dokumente, tak by mu to zamietlo prístup keďže prekopírovaný súbor obvykle patrí pôvodnému vlastníkovi. A s tými konfigurákmi by som bol tiež opatrný. Pôvodné konto má chybu v konfigurácii, a tak bude ozaj lepšie ho nastaviť znova. Ale novému užívateľovi bude asi treba pridať nejaké skupiny, a možno aj prepnúť mu default login ak to bol kiosk mode na skypware.
Myslim ze KIOSK to nebol.
Písal(a) že má nastavené zapnúť skype po zapnutí PC a nie po prihlásení. Tomu zodpovedá kiosk mode. Ale tiež je pravda že skypofón žerúci minimálne 20w sa neoplatí. Obyčajný zrecyklovaný smartfón s WiFi a na nabíjačke žerúci 1 až 5w by sa splatil za rok oproti tomu čo požerie elektriky celý počítač.
To ano ale.. nemam argumenty :)
Ja mam v praci na stole skypefon a este ani raz som ho nepocul crngat
Mňa nezaujímalo skype ani pred tým, ako ho kúpil MS a uľahčil jeho centrálne odpočúvanie.
Ja som mal ucet myslim tak pred 5 rokmi a od vtedy som to rozhranie nevidel.
Hotovo a vsetko ide fakt thnks a cez to mc sa daju preniest aj aplikacie ?
Hotovo a vsetko ide fakt thnks a cez to mc sa daju preniest aj aplikacie ?
Nejde mi vytvorit noveho usera..
Pred useradd a passwd daj sudo. Je to ochrana aby hocikto nemohol robiť neplechu na viacužívateľskom servri. Na vlastnom NB máš právo na sudo, ale napríklad na superpočítači s názvom Amálka už nie.
+1
Zabudol som to tam napisat.
už všetko ide dakujem :D a cez to mc sa daju preniest aj aplikacie ?
Staci napisat raz ;)
Aplikácie si hádam inštaloval do systému, nie do užívateľského konta. Alebo nie?
do systemu mozete locknut tuto temu
Úspešne vyriešený problém sa nezamyká ale označuje sa ako vyriešeny. Zamykajú sa akurát tak vlákna s hádkami.