ako by som mohol zlepsit kvalitu videa v prehliadaci prosim vas, dost mi trhaju, vdakaaa...
neplynulost videa
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
ako by som mohol zlepsit kvalitu videa v prehliadaci prosim vas, dost mi trhaju, vdakaaa...
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
3. ročník Bratislava OpenCamp sa uskutoční 5. 4. 2025
Po covidových rokoch a ďalších prekážkach je pred nami tretí ročník, ktorý sa uskutoční v apríli 2025 na FIIT STU v Bratislave. Prvý aj druhý ročník konferencie sa tešil účasti okolo 300 ľudí, veríme že tretí ročník bude ešte lákavejší.
Zdroj: Bratislava OpenCamp
Aj v roku 2025 sa v Bruseli uskutoční podujatie "Free and Open source Software Developers’ European Meeting" (FOSDEM). Viac na jeho stránkach.
Zdroj: https://fosdem.org/2025/
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Najprv napíš aké parametre má tvoj pc.
Ubuntu používa prostredie, ktoré má značné nároky na hardvér.
Na to aby sa ti dalo pomôcť bude treba viac informácii.
1. Aký HW máš t.j, grafika, procesor a pri grafike aký ovládač používaš
2. Trhá ti to vo všetkých prehliadačoch alebo len v niektorých lebo mne video na youtube trhá len v Opere 12.16, Firefox 31 a Opera 26 bezproblémov, k tomuto je potrebné aj vedieť aký flash má.
3. Či máš zapnutú/vypnutú HW akceleráciu videa
AMD E-350 Processor × 2, RAM 6gb, Gallium 0.4 on AMD PALM
To ale neriesi ci mas zapnutu HW akceleraciu.
Co ti vypise tot:
Aku mas grafarnu? intel alebo nvidiu, AMD?
AMD Radeon™ HD 6310 Graphics... a to glxinfo ked som zadal tak mi napisal ze to neni nainstalovane, ci cele aj s tym grepom to tam mam vpisat? :D
Grafiku má AMD nakoľko ma APU od AMD a svobodné ovládače, tento procesor a aj grafika by mali zvládať prehrávanie videa bez problémov
Natíska sa otázka či by nemal hodiť ovládače priamo od AMD alebo či nemá problém s flash v prehiadači, ale keď nenapísal čo použiva za prehliadač tak neviem aký flash používa
filmy v playeri idu jedna radost pohodka.. ale v prehliadaci trhaju.. nakolko mam iba chrome tak pouzivam ten
Takže máš pepperflashplugin ale pre istotu skús dať do terminálu sudo dpkg -l | grep flash že čo ti vyhodí (-l je malé L)
11.2.202.335ubuntu0.13.04.1 amd64 Adobe Flash Player plugin installer, vobec neviem co to ale znamena :D
Podľa toho ty nemáš pepperflash plugin čo je flashplugin pre chrome, ďaľšia vec máš chrome alebo chromium?
Máš len flash plugin priamo od Adobe, skús nainštalovať firefox a tam vyskúšaj spustiť video. Ak by to aj tak trhalo skús ešte nainštalovať pepperflashplugin-nonfree pomocou tohoto príkazu sudo apt-get install pepperflashplugin-nonfree
No ja po zadaní toho príkazu mi v termináli vypíše :
ii flashplugin-nonfree 1:3.6 amd64 Adobe Flash Player - browser plugin
ii pepperflashplugin-nonfree 1.7 amd64 Pepper Flash Player - browser plugin
Prvý je flashplugin priamo od Adobe používaho stará opera a iceweasel/firefox a druhý je flashplugin od googla ktorý využíva u mňa nová opera a tento by mal využívať aj chromea podľa všetkého aj chromium
</div><div>E: Balík „pepperflashplugin-nonfree“ nemá kandidáta na inštaláciu</div>
Mám taký pocit, že nemáš stiahnuté aktualizácie a ani nainštalované ubuntu-extras, takže otvoriť terminál a zadávať (copy&paste): → Predpokladám, že máš nainštalované Ubuntu
potom povoliť zdroje Canonical Partner ak si to ešte neurobil:znovu načítať zdroje
Podľa typu prehliadača potom nainštaluj flashplugin-installer (pre Firefox). Obyčajne je tento automaticky nainštalovaný, aspoň ja som tento nikdy po inštalácii nemusel doinštalovať. Aj po inštalácii Google Chrome by sa malo automaticky všetko doinštalovať.
Po doinštalovaní ubuntu-extras vyskúšaj internetové videá
spravil som.... vo firefoxe uplna sekanica ale ten nepouzivam takze mi to je jedno.. a v chrome to ide skoro plynule
Google Chrome má integrovaný flash v sebe, čiže už netreba inštalovať žiadny. Ak videá sekajú, tak by som videl problém v ovládači grafickej karty. Pozri v dodatočných ovládačoch, či systém nejaké neponúka, ak máš teraz nainštalovaný slobodný ovládač. pepperflashplugin-nonfree je potrebné nainštalovať pre Chromium ale pre Chrome nie.
skusim tie ovladace ceknut.. a pepperflash mi nejde stale nahodit