Ahojte neviete mi poradit pls ako nastavit freeradius server?
Mam virtualbox na ktorom je linux mint s freeradiusom...ide mi o to aby som sa cez pc (v ktorom je virtual box s freeradiusom) dostal cez freeradius(na ktorom mam nastavenych user-ov) na dalsiu ip...chcem sa vyhnut dvom sietovkam v PC, ale spravit to cez rootovanie v linuxe alebo nejak cez freeradius...je to mozne?dakujem
FREERADIUS
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
o com tocis? mal by si citat menej diskusii a viac manualov, lebo uz sa ti to v tej tvojej ubuntovskej hlavicke vsetko polpeitlo...
zmazať ťa je málo...
tak pan dalsi mudry, "prerozpravaj" mi teda jeho otazku...
A má ti tam pridať aj Ubuntu o ktorom trolíš len ty s malým t? Lebo bez toho to asi nepochopíš.
no skus...
Nekŕmte trolla
trolla?!
tak mi, prosim ta, vysvetli, co maju spolocne linux, freeradius, users, virtualbox a routovanie?
Software FreeRADIUS funguje aj pod Linuxom. Ak má riešenie ktoré potrebuje odladiť pred nasadením do prevádzky, alebo ak potrebuje point in time recovery, tak môže mať ten FreeRADIUS aj ako virtuálny stroj. Aby však korektne fungovala konektivita na ten virtuálny stroj a z neho na iné, tak musí mať nastavené smerovanie.
Pripadá mi to ako keby chalan videl riešenie eduroam a chce si ho pre seba zreplikovať tak aby mal vlastných užívateľov.
A ty teraz povedz kde si videl v otázke ubuntu. Resp, čo si pred tým užil.
riešenie ktoré potrebuje odladiť pred nasadením do prevádzky + potrebuje point in time recovery + virtualbox = :D
boha jeho, ale na co pise tie keketiny okolo (asi chce vyzerat cool, aj ked netusi o com toci), a nenapise rovno, ze chce pam modul pre radius!!!? a co s tym ma routovnie (v povodnom zneni "rootovanie")? a routovanie cez radius?!?!?! a co znamena "dostat sa cez radius na dalsiu ip"? a co znamena "vyhnut sa dvom sietovkam"?
proste chybaju fundamentalne vedomosti, ale pustame sa do stavby mrakodrapu...
A práve kôli tvojím absentujúcim vedomostiam si sa zabrzdil na Ubuntu o ktorom si začal točiť. A na tej absencii sa točíš do kolečka.
boha o com ty stale tocis?! tie tvoje mudrlandske reci su neskutocne otravne...
Neviem nad cim sa rozculujes. Typek prisiel s problemom, takymto stylom sa mu to veru nepodari vyriesit.
Zatial si urobil viac skody ako osohu. Ked nerozumies otazke alebo bola zle formulovana tak mu to povedz slusne a nie ako nejaky buran.
Hovorím, nekŕmte trolla nemá to význam len zasere diskusiu a aj tak neporadí.
lebo ty sa vyjadrujes k teme...
neporadí
pam modul pre radius
A nemohol si to namiesto tých blbých kecov na začiatku napísať alebo aspoň dotazovateľa nakopnúť správnym smerom.
a čo už začať niečo k téme namiesto merania veľkosti?
začni tu:
http://www.linuxdoc.org/HOWTO/8021X-HOWTO/freeradius.html