Zdravím, na notebooku s Lubuntu 14.04 som nainštaloval Wine a pod ním Windows hru. Nič náročné, počítač všetky hardvérové požiadavky spĺňa, chýbajú len tie Windows.
Inštalácia OK, ale po spustení sa mi hra zobrazí uprostred obrazovky v úzkom okne, ktoré sa nedá maximalizovať, ani nijako neviem zmeniť jeho veľkosť.
Dá sa s tým niečo robiť, alebo sa musím zmieriť s tým, že to pôjde len pod Windows?
Mám síce aj stroj s Windows, ale na tom chcem pracovať, deťom na hranie som vyhradil tento. :-)
chýbajú dosť dôležité informácie a to:
niekedy je potreba doinštalovať do wine pár vecí aby hra fungovala tak ako má.. o tom či máš nejakú šancu rozbehať danú hru ti pomôže táto stránka (databáza wine...)
potom bude asi najlepšie nainštalovať PlayOnLinux a cez to manažovať wine.. (je to jednoduché...)
Wine 1.6.2
Hra Medvědí bratři od Disneyho, požiadavky WIn 98/Me/XP, Pentium II 350 MHz, 64 MB RAM, 16 bit zvuk, 8 MB grafika, 16 bit farby, DirectX 9.0b
PlayOnLinux nepoznám, ale už to inštalujem...
Predpokladám, že staršia hra.Mne napr. hra COD2 na wine 1.6 nedokázala bežať, tak ako mala(blikala, blikala,...), ale na verzii 1.3 išla úplne v pohode. V playonlinux nie je problém vyskúšať rôzne verzie.
Nainštaloval som to pod PlayOnLinux, nič sa nezmenilo.
A skúsil si v tej hre zmeniť rozlíšenie? Lebo napríklad full screen 640x480 na modernom LCD monitore vyzerá ako otlačok detskej dlane na ebenovej komode.