Ako som si nainštaloval W-XP a Linux na jeden disk,Linux okamžite spustil internet,ale ten zmetok W-XP nemôžem pripojiť,mám podozrenie že ak je pripojený jeden OS druhý nemôže by.Som pripojený cez kábel a router.
Môžu by na jedno pripojenie imternetu dva OS?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
ako sú nainštalované? ako dualboot? alebo cez wubi? či virtualizácia? v každom prípade by to malo byť samostatne funkčné, ten druhý os by to nemal nijako ovplyvňovať.
Vo Win to išlo a teraz nejde? Ak je to tak, pravdepodobne bude chyba inde ako v tom že je niekde aj Linux
Ja by som videl problém v tom, že Win XP už neponúka žiadnu podporu a už nedokáže stiahnuť ovládače na daný druh PC cez aktualizácie. Je to mŕtvi systém a už sa vôbec ani neodporúča vo WinXP využívať internet.
Aj preto by som WXP na jeho mieste nahradil W7 Starter-om, ked mu len linux nestaci. Takto fungujem v dualboote na netbooku MSI s Atomom a 1G Ram /W7 Starter + Greenie/ a je to optimalne, bezproblemove riesenie.
To nedáva logiku, pretože ak neide pripojeni na net, tak sa nedá ani aktualizovať. Skôr by som čakal, že nejaké základné ovladače bude mať na CD k mainboardu.
To je síce pravda, ale počas inštalácie Win sa okrem iného nastavuje aj HW a ovládače. Ostatné ovládače sa potom dodatočne posťahujú cez aktualizácie (teda aspoň vo väčšine prípadov)
Áno, aj to je jeden z možných riešení - buď teda mať ovládače na CD alebo si vždy urobiť zálohu ovládačov a takto mať možnosť ich kedykoľvek použiť.
Osobne si však myslím, že Win XP už na PC nemá čo robiť. Je to neudržovaný a deravý systém
chýbajúce ovládače dá pri pripojení novšia verzia windows v pohode, u xp je často nutné prezerať net a hľadať ovládač pre xp cez prehliadač.
také je to veselé, keď som si kedysi inštaloval Windows a na USB som mal ovládač na sieťovku, zvuk atď...
Odpoveď závisí od poskytovateľa. Niektorí blokovali viac ako jeden počítač a poisťovali si to cez zlý default route, to však bolo dávno. Pred rozmachom smart blbiniek. A občas to malo dosah aj na dual boot keď mal človek inú MAC adresu na Linuxe a v inom OS.
Ohľadne jadra problému, skús sa opýtať u výrobcu OS, veď ho máš predsa legálne a zaplatil si zaň predsa nemalé peniaze. A pozri sa aj na ten ovládač na sieťovku (a aj grafiku, radič diskov, zvukovku a zbernicu). Výrobca tie ovládače bude mať predsa dostupné pre zákazníkov. Ale v prípade problému s WindowsXP by som odporučil iné fórum. Toto fórum sa zaoberá Linuxom, a neslúži na ušetrenie finančných nákladov firme Microsoft ktoré by inak musela vynaložiť na platy pracovníkov technickej podpory.
No za W-XP rozhodne neplačem,lenže niektoré programy bez W nejdú!Ale už mám toho dosť!Linux po nainštalovaní cválal,ale ten skapatý W-Xp je chromý!Díky za rady...