ahoj,
po cca 6.rokoch so starym laptopom, som sa konecne odhodlal novy DELL XPS13 jednoznacne splna moje HW aj esteticke kriteria :) Dufajuc, ze ak ma Dell v SR zastupenie, bude hracka nakonfigurovat si+objednat laptop, aky potrebujem. Bohuzial nie. Dell.sk uvadaza len zopar kontaktnych firiem v SR, ktore sa navyse takemuto predaju laptopov pre FO nezaoberaju. Nevzdavam sa, a ako bezny clovek (bez kreditky a znamosti odkazany na 3rd party predajcov-klasicky eshop) a skusam stastie na heureka.sk, ktory by mohol vyhladat aspon tych overenych a dobrych. Naslo, lenze SK podnikavci ponukaju len nezmyselnu hw a dotykovu konfiguraciu, ktora je mne zbytocna. O cene je tiez skoda pisat...
Preto by som rad vedel, ci je medzi vami niekto (prip. pozna niekoho), kto v Dell robi a vedel by (sukromne) dodat fungl-novy Dell XP13 podla nasledujucej specifikacie (alebo viete o inom sposobe ako mam na to ist?) :
Procesor: Core i5
Displej: nedotykovy, matny, 13,3" FHD 1920x1080
Disk: 256gb SSD
Ram: 8GB
podrobne specifikacie tu http://goo.gl/Emq1hu (dell.com)
diky moc za help!
tom. (som z BA)
Tú radu majú napr. tutok, skús tam zavolať/napísať/zájsť - možno ti to budú vedieť objednať.
skusal som. tam kde sa mi podarilo skontaktovat mi povedali, ze maju len to co maju vystavene (dodatocne neobjednavaju) v com ich chapem, ked vacsina z nich je zasobovany z jedneho centralneho skladu :-/
Skús ešte TU.
diky, skusal - robia len na ICO; odporucili mi shark comp. - tam ze predavaju len vystavene konfiguracie, dodatocne neobjednaju.
rozdiel dnes a 25 rokov nazad takmer ziadny, SK/CZ clovek ani zdaleka nema take moznosti ako ten v DE, BE, GB, US ...
preco si to neobjednas v DE, GB, BE? vsak sme jeden trh, zaruka bude platit tak ci tak. ak nechcu zarobit nasi obchodnici, je to len ich problem.
skusal som hladat cez google nejake UK eshopy / lenze kupuj nieco od firmy, ktoru nepoznas (je solventna? aky ma servis? atd.) ... preto som skusil DELL UK a odpisali v zmysle "we are shipping to UK / Ireland only"...
Skôr skús nemecko alebo rakúsko
Si z BA - skoč do Hainburgu a som si takmer istý, že ti to budú ochotní objednať v prvom PC butiku. a keď nie, učite ti poradia, kam máš ísť. A tipnem si, že predavač bude hovoriť aj Slovensky.
davaju len nemecke okna k tomu, a ja po nemecky neviem ani zadelit.
Ale uvazoval som nad moznostou kupy slabsej verzie (slabsia ram, mensie ssd), s tym, ze by som si to upgrejdol - to by sa dalo spravit, nie? Mozem tam dat ssd od ineho vyrobcu, nie?
Nespomínal si, že chceš dualboot, preto ma nenapadlo že Guten Tag Windows budú problém.
SSD 128 podľa mňa bohate stačí na fifty-fifty, 60 dáš na Windows a 60 na Linux. Dáta sa aj tak odporúča zálohovať na externý disk(y).
RAM-ku si môžeš samozrejme doobjednať. Pre bežnú prácu však 4GB stačí. Ber to ako výsostne môj subjektívny názor.
Pri kupe noveho Pc / Ntb s Windows si pri prvom spusteny zvolis sam aky chces jazyk ci Nemecky / Slovensky / Anglicky / Romsky..myslim W8. A s kupou nemusis mat strach ohladom reklamacie. Kupil som si Tablet a nieco som tam domrdal jednoducho mi ho vymenili za kus bez zbytocnych otazok. Vlastne nie dali mi guthaben a zobral som si co com chcel. Taky isty smejd teraz sa my vala niekde v supliku lebo ho nepouzivam.
zabite :/
dakujem za vsetky vase nazory / prispevky. temu mozno uzavriet.